joi, 31 martie 2016

Pizza la tigaie cu leurdă

Deja știți că ador pizza de orice fel. Iar cea făcută la tigaie este de departe preferata mea (pentru că este gata în mai puțin de 15 minute).

De data aceasta am făcut o pizza cu multă leurdă și legume din belșug, așa, de primăvară!


Ingrediente blat (o porție):

- 1 ou
- 3 linguri iaurt
- 2 linguri ulei (o lingură ulei de măsline, o lingură ulei de floarea-soarelui)
- 1 linguriță praf de copt
- sare și zahăr după gust
- 7 linguri de făină
- o bucățică de unt pentru uns tava

Ingrediente topping:

- 2 linguri sos de roșii
- oregano
- 7-9 frunze de leurdă
- 2-3 feliuțe șunculiță sau bacon
- măsline
- brânză sărată
- feliuțe de roșii
- 1-2 fire de ceapă verde

Preparare blat:

Oul, sarea, zahărul și iaurtul se amestecă bine. Se adaugă uleiul, făina și praful de copt. O să obțineți un aluat lipicios, însă așa trebuie să fie. Ungeți o tigaie de teflon cu unt, întindeți aluatul cu mâinile în tigaie și înțepați aluatul din loc în loc cu o furculiță.

Ungeți aluatul cu sos de roșii, presărați oregano după gust, apoi "aruncați" ca din întâmplare restul ingredientelor peste blat. Puneți peste tigaie un capac, dați la foc mic pentru 10 minute. Timp de 10 minute nu ridicați capacul.

Este ESENȚIAL să lăsați pizza să se coacă la foc mic, altfel se va arde și va avea un gust amar oribil.

Gata! După 10 minute pizza voastră la tigaie este gata!!!


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu