vineri, 1 aprilie 2016

Cartofi a la grec

Ieri am avut un chef nebun să mâncăm ceva cu ușoare influențe mediteraniene. Ne-a cuprins un dor de mare, de soare, de vreme-bună, de relaxare, deconectare... sunetul valurilor... dar cum încă nu este posibil, ne-am mulțumit cu niște cartofi a la grec. Și mâncarea alină sufletele, așa că, pentru un moment cât o îmbucătură, ne-am simțit ca la malul mării, cu apa cristalină jucându-ne printre degete...



Ingrediente:

- 5 cartofi mari
- o lămâie
- 4 felii groase de șunculiță, tăiate în prealabil în fâșii
- oregano și cimbru după gust
- sare și piper după gust
- 2 bucăți chilly
- ulei de măsline
- 3 linguri oțet balsamic
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 morcov
- 1 lingură cu miere de albine
- 4 căței de usturoi
- 500 ml apă

Preparare:

Cartofii, morcovul, lămâia și usturoiul se curăță și se taie cuburii sau felioare. Se pun într-o tavă de cuptor și peste se toarnă restul ingredientelor. Se pune tava la cuptorul preîncălzit și se coc pentru aproximativ o oră. Dacă mai este nevoie puteți adăuga apă în plus.

Se servește cu o salată de primăvară uriașă și cu multă voie bună.



Poftă nebună să aveți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu