marți, 29 martie 2016

Pui în crustă de susan

La salatele proaspete, acrișoare, de primăvară, îmi place foarte mult să mănânc aceste fâșii de pui în crustă de susan. Sunt crocante, gustoase, sățioase și merg de minune lângă o salată răcoritoare și câteva cubulețe de cartofi copți!


Ingrediente:

- 500 g piept de pui
- sare și piper după gust
- 2 ouă
- un pahar cu lapte
- o punguliță de susan (50-100 g)
- pesmet

Preparare:

Pieptuld e pui se spală, se zvântă și se taie fâșii subțiri. Separat ouăle se bat cu laptele, sarea și piperul (pentru un zvâc de gust puteți adăuga și pudră de chilly). Pe o foaie de copt sau hârtie simplă se amestecă pesmetul cu susanul.

Luăm câte o fâșie de pui, o dăm prin ou, apoi prin amestecul de pesmet cu susan, iar prin ou și iar prin susan și o aruncăm cu încredere în tigaie cu ulei încins.

O lăsăm la prăjit până ce formează o crustă arămie, apoi le așezăm tacticos pe o farfurie în care am pus în prealabil un șervețel de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.




Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu