Pentru aceia dintre voi cărora le plac deserturile, dar nu vor ceva complicat, tarta aceasta este prăjiturica ideală!
Uşor de preparat, gata în doi timpi şi trei mişcări, incredibil de gustoasă, e şi păcat să nu o încercaţi!
Ingrediente pentru blat:
- 160 g ciocolată cu peste 70% conţinut de cacaoa
- 4 ouă
-70 g zahăr
- esenţă de vanilie
- 1 lingură pudră de roşcove
- 100 g unt
Ingrediente pentru topping-ul de ciocolată:
- 80 g ciocolată cu peste 70% conţinut de cacaoa
- 1 linguriţă unt
Preparare:
Ciocolata, împreună cu untul se aşează pe baie de abur pentru a se topi. Când acestea s-au topit, se dau după foc şi se adaugă pudra de roşcove cernută bine, amestecându-se pentru a nu se forma cocoloaşe. Crema de ciocolată se dă de-o parte şi se lasă la răcit.
Între timp, două dintre ouă se separă.
Gălbenuşurile se amestecă cu celelalte două ouă întregi, iar albuşurile, cu un praf de sare, esenţa de vanilie şi zahărul se bat spumă. Peste crema de gălbenuşuri se adaugă crema de ciocolată răcită, iar la final se adaugă şi spuma de albuşuri.
Compoziţia se toarnă într-o formă de tartă, rotundă şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de min.
Între timp se topeşte pe baie de abur ciocolata şi untul şi când scoatem prăjitura din cuptor, se adaugă toppingul imediat, amândouă trebind să fie calde.
Se serveşte cu boabe de struguri.
Aşa bună a fost prăjiturică şi aşa repede s-a mânat, în cât doar această feliuţă a putut fi salvată pentru a fi dată spre exemplu!
Dar nu mă credeţi pe cuvânt, preparaţi şi voi tărtuţa şi convingeţi-vă de onctuozitatea ei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu