vineri, 23 ianuarie 2015

Tort Irina

Un tort ușor de făcut, care să nu ne dea prea mare bătaie de cap, dar care să impresioneze oaspeții prin aspect și gust!
Perfect atât vara cât și iarna, este un tort aromat, răcoritor și cât se poate de cochet!





Ingrediente:

- 7 ouă
- 7 linguri făină
- 7 linguri zahăr
- esență de rom sau vanilie
- un praf de sare
- 5-7 mere mici, acrișoare
- dulceată
- unt
- 300 ml smântână pentru frișcă
- bucățele de ciocolată pentru ornat
- 100 g ciocolată cu mentă

Preparare:

Aprindem cuptorul. Tapetăm o tavă de copt rotundă cu unt și zahăr. Spălăm merele și le scoatem cotorul, fără a le găuri în totalitate. Le umplem cu bucățele de unt și puțină dulceață. Așezăm merele în tavă, cu partea în care a fost codița în sus și le dăm la cuptor până se înmoaie puțin.
Între timp, pregătim pandișpanul. Separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Peste albușuri punem un praf de sare și le batem spumă, adăugând restul de zahăr și esența de rom.
Răsturnăm albușurile peste gălbenușuri și adăugăm și făina, amestecând ușor, de sus în jos. Turnăm compoziția astfel obținută peste mere și dăm la cuptor.
Se coace la foc mediu, până ce trece testul scobitorii.
Se lasă aproximativ 5-6 ore să se răcească, pe un platou, la temperatura camerei.
Ciocolata cu mentă se topește și cu ea ornăm marginea tortului. Cu frișcă ornăm tortul în totalitate și îl decorăm cu bucățele de ciocolată.
Se lasă peste noapte la rece, în frigider. Și aistă îi tortul Irina! Un tort de poveste și pentru că nu pot să vă rog să mă credeți pe cuvânt, vă sfătuiesc să îl încercați și voi!




Așa repede s-a mâncat la noi, că abia am mai salvat o feliuță să o trag în poză!

Spor la gătit și nu așteptați o ocazi specială pentru a vă răsfăța cu acest delicios tort! Fiecare zi e o ocazie specială de a vă răsfăța!

Spor la gătit!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu