marți, 3 februarie 2015

Cornulețe cu gem

Cornulețele acestea sunt un desert foarte popular în familia mea, care a rezistat testului timpului! Fragede, dulci-acrișoare, mititele și pudrate ca niște domnișoare cochete, pot îndulci și cea mai amară inima!!!





Ingrediente:

- 600 g făină
- 1/4 untură
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 25 g drojdie
- coajă rasă de lămâie după gust
- o linguriță rasă de sare
- zahăr pudră amestecat cu scorțișoară pentru ornat
- un borcan gem de caise și nucă măcinată pentru umplut

Preparare:

Amestecăm drojdia și zahărul într-un castron, până devine licid, apoi se adaugă untura moale, ouăle, laptele, sarea, coaja de lămâie și făina. Pentru început amestecăm toate ingredientele cu lingura de lemn, apoi începem să frământăm cu mâna aprox. 5-7 minute.
Aluatul astfel obținut se lasă la crescut, la loc cald, cam 15 minute.
Foaia astfel crescută se rulează și se taie bucățele egale de aluat. Fiecare bucățică se întinde cu sucitorul ca un rotund, iar cu un cuțit se taie triunghiuri, ca în imaginea de mai jos:




Umplem fiecare bucățică de aluat cu o linguriță de gem amestecat cu nuci măcinate, apoi rulăm cornulețele de la partea mai lată spre vârful triunghiului.
Se așează într-o tavă tapetată, se lasă să crească pentru încă 15 minute în tavă și se dau la cuptorul preîncălzit.
Când sunt gata se trec prin zahărul vanilat cu scorțișoară.




Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu