Cred că toţi am încercat măcar o singură dată acel sentiment aproape
rozător de a mânca ceva dulce, dar în acelaşi timp, un impas poate chiar mai
mare ne clipocea în faţă ca un semafor stricat: prea puţin timp, prea puţini
bani, lene prea mare, etc..
Ei bine, cam aşa am păţit şi eu sfârşitul acesta de săptămână, dar pentru
că pofta de dulce era atât de mare, am improvizat nişte turtiţe rapide.
Se fac repede, nu necesită prea multe ingrediente, însă sunt
de-li-cioa-se!!!
Ingrediente:
-
2
albuşuri
-
un
praf de sare
-
esenţă
de vanilie
-
3
linguri pline cu vârf nuci măcinate
-
5
linguri de zahăr (de preferat zahăr pudră)
Preparare:
Albuşurile, peste care s-a pus un praf de sare se mixează. Când se albesc
şi arată ca omătul, se adaugă esenţa şi zahărul, câte o lingură, pe rând,
amestecându-se continuu.
Când spuma stă băţoasă, adică nu se răstoarnă dacă întoarceţi bolul în care
aţi mixat albuşurile cu susul în jos, adăugaţi nucile măcinate.
Amestecaţi uşor, cu o paletă, de sus în jos, apoi cu o linguriţă puneţi
rotocoale de spumă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Lăsaţi turtiţele să se odihnească la temperatura camerei, în tavă pentru 15
minute, timp în care voi aveţi deja cuptorul bine încins.
Puneţi turtiţele la copt, pentru aproximativ 10 minute, apoi lăsaţi-le să
se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă!
Ideale la ceaşca de cafea, lapte sau capucino sau servite cu cremă de
ciocolată!
Rapid, ieftin, ingeios şi gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu