vineri, 21 noiembrie 2014

Prăjitură cu mere şi nuciPrăjiturica aceasta nu doar că este aromată, pufoasă şi dulce-acrişoară, dar ne duce şi cu gândul la copilărie, când bunica ne răsfăţa cu tot ce era mai bun!
Ca să nu mai punem la socoteală că ingredientele folosite se găsesc în orice cămară bine aprovizionată, un avantaj în plus, scutindu-vă astfel de drumurile la magazin!
Aşa că, fără a ne lungi cu vorba, vă las în compania unui desert cu parfum de copilărie!Ingrediente:

-          4 ouă
-          3 linguri zahăr brun
-          3 linguri zahăr tos
-          300 g făină
-          150 ml ulei
-          1 linguriţă rasă praf de copt
-          scorţişoară după gust (eu am pus o linguriţă rasă)
-          un praf de sare
-          coajă rasă de lămâie
-          3 mere medii, curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe
-          100 g nuci măcinate
-          50 g nuci tocate grosier


Preparare:

Mai înainte de toate, aprindeţi cuptorul, pentru a fi încins când puneţi prăjitura la copt şi tapetaţi-vă forma de copt (cu hârtie de copt specială sau unsă cu ulei şi făină, în funcţie de cum preferaţi).
Spălaţi merele, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le cubuleţe. Separaţi gălbenuşurile de albuşuri.
Frecaţi gălbenuşurile cu trei linguri de zahăr tos, scorţişoară, coajă de lămâie şi ulei.
Albuşurile, în care aţi pus un praf de sare le mixaţi până se fac spumă, adăugaţi zahărul brun şi mixaţi până în momentul în care dacă întoarceţi bolul cu susul în jos, spuma nu va cădea.
Peste gălbenuşuri adăugaţi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi uşor, cu o lingură, de jos în sus.
Peste amestecul de ouă, adăugaţi făina amestecată cu praful de copt, merele şi nucile şi amestecaţi până ce totul se încorporează.
Turnaţi compoziţia într-o formă de copt (eu am folosit o tavă dreptunghiulară, de dimensiuni medii) şi daţi la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 de minute, sau până ce trece testul scobitorii.Prăjitura poate fi servită presărată cu zahăr pudră, sau pentru un gust mai puternic, cu sos de ciocolată sau caramel. În cazul de faţă, am mers pe simplitate şi am servit această prăjiturică doar presărată cu zahăr pudră! Un adevărat deliciu, simplu, gustos şi perfectă la cafeaua de dimineaţă sau alături de un pahar cu lapte rece!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu