marți, 25 noiembrie 2014

Prăjitură cu gem de caise


Această prăjitură cu gem de caise se încadrează de minune în peisajul de afara! Acrişoară, ciocolătoasă, parfumată, cu siguranţă va cuceri câteva inimi. Dar să vedem ce e cu reteta reţetă!



Ingrediente:

-          250 g făină
-          100 g zahăr
-          3 linguri cacaoa
-          1 linguriţă praf de copt
-          400 g gem de caise
-          120 ml lapte
-          100 g smântănă grasă
-          2 linguri fulgi de cocos
-          50 g fulgi de ciocolată
-          70 g merişoare şi agrişe uscate

Pentru decor:

-          câteva nuci

Preparare:

Într-un vas încăpător se pun toate ingredientele uscate. Se amestecă totul bine, pentru a se încorpora, iar peste se adaugă gemmul, laptele şi smântâna. Totul se mixează bine, iar la final se adaugă fructele uscate.
Compoziţia se toarnă într-o formă de copt şi din loc în loc se înfig în aluat nuci.
Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii!
Prăjitura se serveşte rece, fiind mult mai gustoasă.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu