Această prăjitură cu gem de caise se încadrează de minune în peisajul de afara! Acrişoară, ciocolătoasă, parfumată, cu siguranţă va cuceri câteva inimi. Dar să vedem ce e cu reteta reţetă!
Ingrediente:
-
250 g
făină
-
100 g
zahăr
-
3
linguri cacaoa
-
1
linguriţă praf de copt
-
400 g
gem de caise
-
120
ml lapte
-
100 g
smântănă grasă
-
2
linguri fulgi de cocos
-
50 g
fulgi de ciocolată
-
70 g
merişoare şi agrişe uscate
Pentru decor:
-
câteva
nuci
Preparare:
Într-un vas încăpător se pun toate ingredientele uscate. Se amestecă totul
bine, pentru a se încorpora, iar peste se adaugă gemmul, laptele şi smântâna.
Totul se mixează bine, iar la final se adaugă fructele uscate.
Compoziţia se toarnă într-o formă de copt şi din loc în loc se înfig în
aluat nuci.
Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute sau până
ce trece testul scobitorii!
Prăjitura se serveşte rece, fiind mult mai gustoasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu