Un chec gustos, aromat… cu mici
surprise în interior: bomboane M&M’s de ciocolată, menite să stârnească zâmbete pe buze!
Ingrediente:
-
7 ouă
-
7
linguri de zahăr
-
7
linguri de făină
-
1
lingură nucă măcinată
-
50 g
agrişe deshidratate
-
150 g
bomboane M&M’s
-
1
pliculeţ praf de copt
-
esenţă
de vanilie (sau a altă esenţă care vă place)
-
2
linguri ulei
-
2
linguri cacaoa
-
un
praf de sare
Preparare:
Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri
de zahăr, uleiul şi se adaugă nuca măcinată şi agrişele.
Albuşurile, în care s-a pus un praf de sare, se mixează cu restul de zahăr
şi esenţa de vanilie, până devin o spumă albă, consistentă.
Peste gălbenuşuri se adaugă albuşurile, făina cernută împreună cu praful de
copt şi se amestecă uşor, de sus în jos, până ce totul se omogenizează.
Compoziţia se împarte în două, într-un din părţi urmând a se adăuga cacaoa
cernut şi bomboanele M&M’s.
În tăvile de chec, tapetate, se pune în centrul ei, o lingură din
compoziţia albă, o lingură din compoziţia cu cacaoa, una peste alta, până ce
tava este aproape plină.
Tăvile se dau la cuptorul preîncins, pentru aproximativ 30-40 de minute,
sau până ce trec testul scobitorii.
Se pot pudra cu zahăr vanilat, sau servi simple!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu