sâmbătă, 21 iulie 2012

Desert rapid

Desertul acesta e gata în 10 minute maxim şi după cum am mai spus poate fi folosit ca desert, gustare sau mic-dejun. Eu le folosesc ca mic-dejun pentru că sunt săţioase, gustoase, pline de vitamine şi rapid de făcut... mai ales dimineaţa, când nimeni nu are chef şi timp de nimic.



Aveţi nevoie de:

- 2 caise
- 2 prune
- 50 g afine
- 150 g brânză dulce de vaci
- esenţă de mentă
- seminţe de mac
- 20 g de ciocolată
- 3 linguri de zahăr

Preparare:

Tăiaţi caisele şi punţi-le pe fundul paharului. Amestecaţi 50 g de brânză cu o lingură de zahăr şi afine şi puneţi-le peste caise. Tăiaţi o prună şi jumătate şi puneţi peste crema de afine. Alte 50 de g de brânză le amestecaţi cu ciocolata topită şi puneţi şi pe aceasta în pahar. Adăugaţi un strat sănătos de afine. Apoi amestecaţi restul de brânză cu zahăr, seminţe de mac şi câteva picături de esenţă de mentă.
Ornaţi cu bombonele şi restul de prună. Daţi la frigider pentru 30 de min sau chiar şi mai mult şi apoi savuraţi cu încredere.
Dacă însă aţi ales să fie masa de dimineaţă nu mai aşteptaţi şi lăsaţi simfonia asta de arome să vă lumineze dimineaţa.



Dacă sunt prea multe arome pentru gustul vostru, renunţaţi la unul din straturile de brânză...


Cred că cel mai indicat ar fi să renunţaţi la cel de ciocolată... oricum ar fi gustul e minunat!


Înfruptaţi-vă cu încredere din acest pahar de sănătate şi nu ezitaţi să îl preparaţi şi pentru rude, prieteni sau cei mici! Cu sigurantă e mult mai sănătos decât orice desert pe care îl găsim în comerţ.

Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu