duminică, 3 iunie 2012

Griş cu lapte

Pentru că e sesiune, pentru că e vară, pentru că simţim nevoia de ceva  dulce şi pentru că trebuie sa ne hrănim iubiţii cu ceva buuuuuuuuuuun ca să le închidem gura, e cazul să gătim ceva pe măsură! Aşa că azi avem griş cu lapte şi dulceaţă de trandafiri.

Pentru 2 porţii aveţi nevoie de:

- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr vanilat
- un vârf de linguriţă de scorţişoară
- 5 linguri de griş
- dulceaţă de trandafiri

Preparare:

Puneţi laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat şi scorţişoara. Când începe să fiarbă adăugaţi grişul, lingură cu linguă, în ploaie, amestecând continuu, ca să nu se lipească. După ce aţi terminat de pus grişul mai lăsaţi la fiert doar pentru 1-2 minute şi daţi după foc.
Ornaţi cu dulceaţă de trandafiri şi serviţi cald sau rece, în funcţie de preferinţe.


Sfat:

Dacă este prea subţire compoziţia mai puteţi pune griş, iar dacă este prea groasă, adăugaţi lapte!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu