marți, 29 mai 2012

Compot de cireşe

E aproape vară, deşi vremea ploioasă de afară nu pare să fie de acord, dar în esenţă e aproape vară! Şi drept urmare, avem fructe din belşug! Proaspete, dulci, delicioase şi cât se poate de sănătoase!
Aşa că.... în aşteptarea zilelor caniculare de vară, când papilele noastre gustative aproape că urlă după ceva dulce, rece şi gustos... vă propun o reţetă de compot de cireşe!
De câteva sute de ori mai bun decât sucurile pline de chimicale din comerţ, e un adevărat deliciu pentru toată lumea, de la mic la mare!




Pentru 2 l de compot aveţi nevoie de:

- o cană plină ochi cu cireşe (trebuie să acoperiţi bine-bine fundul oalei cu fructe)
- zeama de la o lămâie
- 3 linguri pline de zahăr
- un vârf de lingură de scorţişoară
- apă (2-2,5 l)

Preparare:

Spălaţi cireşele, curăţaţile de codiţe şi puneţi-le în oală. Turnaţi zeama de lămâie peste ele, zahărul şi scorţişoara. Adăugaţi apa şi lăsaţi la fiert. După ce apa începe să dea în clocot mai lăsaţi compotul pe foc pentru aproximativ 10 minute.
Luaţi oala după foc şi aşteptaţi cuminţei să se răcească.

 Compotul astfel obţinut puteţi să îl puneţi într-un borcan la frigider şi să vă desfătaţi simţurile ori de câte ori simţiţi poftă de un suc!







P.S. Puteţi să păstraţi codiţele de la cireşe, să le puneţi la uscat şi să faceţi ceai din ele. Este bun pentru cei care au pietre la rinichi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu