Crema asta de urdă e una dintre cele mai simple reţete după părerea mea. Şi sănătoasă, spre deosebire de aşa zisele creme de brânză, brânică şi alte derivate din comerţ. În primul rând că ştii ce pui în farfurie dacă o prepari în casă şi în al doilea rând gustul nici nu se compară! Cea făcută în propria bucătărie este de 10000 de ori mai bună! Şi nici măcar nu ne ia mult timp.... cât o excursie până la supermarket şi înapoi.
Ingrediente:
- 500 de grame de urdă proaspătă
- jumătate de pachet de unt (la temperatura camerei, pentru că trebuie să fie moale)
- sare
- mărar
- pătrunjel
- codiţe de ceapă verde
Preparare:
Frecaţi urda cu untul, până ce acesta se încorporează şi întreaga compoziţie devine cremoasă. Adăugaţi apoi sarea, mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt (puneţi după gust, în funcţie de cât de mult vă plac) şi amestecaţi bine-bine.
Răsturnaţi compoziţia cu încredere într-un castronel frumos şi presăraţi pe margine codiţele de ceapă tocate mărunt.
Şi e gata de servit.... pe o felie de pâine proaspătă sau prăjită....sau să umpleţi roşii, ardei, cu această cremă! Sau chiar să o savuraţi aşa, simplă!
Orice aţi alege, gustul fin şi proaspăt al zarzavatului cu urdă e incredibil!
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu