Nu ne-am mai văzut de ceva timp..., dar asta nu înseamnă că nu am mai gătit! Sper ca de această dată revenirea să fie în forță.
Prima postare din martie, vă aduce în prim-plan fursecurile mele preferate. Cu multă, multă, multăăăăăăăăă CIOCOLATĂ!
Ingrediente:
- 450 g făină
- 200 g picături de ciocolată amăruie
- 200 g zahăr (100 g zahăr alb și 100 g zahăr brun)
- 2 ouă
- 200 g unt moale, la temperatura camerei
- esență de rom
- un praf de sare
- 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
Preparare:
Untul se freacă cu zahărul și esența de rom, până ce zahărul se topește și se formează o cremă de unt și zahăr. Se adaugă ouăle pe rând, împreună cu praful de sare și se amestecă până se încorporează. Făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu se amestecă și ea în compoziție, iar la final se adaugă bucățelele de ciocolată
Se formează cu ajutorul unei lingurițe mingiuțe de aluat și se așează pe o tavă tapetată, păstrând distanță între ele, pentru că la cuptor vor crește.
Tava cu fursecuri se dă la cuptorul preîncălzit pentru max. 18 minute.
Se servesc reci, fiind ideale alături de o ceașcă de ceai, cafea, lapte... sau ce vă mai trece vouă prin minte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu