luni, 5 octombrie 2015

Cotlet de porc cu ciuperci la cuptor

În ultima vreme am avut parte de o mare aglomeraţie de evenimente... câteva runde prin spital, ceva probleme de sănătate, haos la locul de muncă, haos în viaţa personală! Dar sper eu ca toate să se rezolve încet-încet şi din haos să se nască şi ceva bun (cum se spune că ar fi în mod normal).

Pe lângă aceste evenimente mai puţin pozitive (dar din care cu siguranţă am multe de învăţat) s-au petrecut şi evenimente fericite! Una dintre cele mai importante persoane din viaţa mea (ca să nu zic cea mai importantă), şi-a împlinit un  vis din copilărie şi acum este parte componentă a ceea ce numim pe scurt, CFR.

Şi cu mare bucurie, cu inima încărcată de emoţie şi zâmbete mari pe buze, dedic această postare primului pacheţel de cfr-ist pregătit de mine!

Şi până la mâncărică, salut cu mare drag toţi cfr-iştii din ţară, precum şi familiile lor, dar şi restu persoanelor ce lucrează în transporturi şi ne fac viaţa mai uşoară!



 Acum să revenim la pacheţel...


... aranjate ca vagoanele de tren caserolele, rugăm a se observa!

Ingrediente:

- 2 cotlete de porc fără os
- 600 g ciuperci
- 2 morcovi
- o  ceapă
- 10 roşioare cherry
- sare şi ulei după gust
- muştar
- pătrunjel proaspăt pentru asezonat
- 2 căniţe apă
- 1 lămâie pentru salata de varză
- jumătate varză mică
- 1 morcov pentru salată


Preparare cotlet de porc şi ciuperci la cuptor:

Întăi de toate, aprindem cuptorul. Vom găti ciupercile şi carne într-un vas din ceramică, pe care îl vom tapeta cu hărtie de copt.
Spălăm carnea şi legumele. Pe fungul vasului de ceramică turnăm ulei de măsline, punem legumele tăiate bucăţele de dimensiuni medii, sare şi piper.
Într-un vas separat amestecăm cotletul de porc cu muştar, unt, sare, piper şi dacă vă place ghimbirul şi un strop de ghimbir.
Deasupra legumelor aşezăm cotletul şi turnăm apa. Acoperim cu o folie de copt şi dăm la cuptorul bine încins, la foc mediu.
Mâncărica va fi gata în aprox. o oră. După ce o scoatem din cuptor, adăugăm deasupra pătrunjel tocat.

Preparare salată de varză:

Spălam varza şi morcovul şi le curăţăm. Tocăm varza cu un cuţit, mărunt, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm legumele crude cu ulei, sare şi zeama de la jumătate de lămâie şi frecăm bine. Şi salata voastra e gata.

Mâncărica astfel obţinută o sşezăm frumos în caserole şi ne pregătim drăguţul să plece în cursă!


Eu i-am mai pus drăguţului meu şi nişte biscuiţi (care lui îi plac foarte mult, deşi sunt din comerţ...) şi câteva fructe şi alune de la Solaris!

Câteva ponturi: salata de varză, deşi slabă în calorii, se digeră în timp, fapt ce vă va menţine pentru mai mult timp senzaţia de saturaţie, ca să nu mai vorbim de beneficiile legumelor proaspete, atât de necesare celor ce lucrează în domeniu.
Ceva dulce este oricând bun, mai ales că zahărul oferă un plus de energie, mai ales dacă eşti nevoit să îţi petreci multe ore pe drum.
Şi amestecul de la Solaris, care este benefic pentru un plus de energie, vitamine, uleiuri (din migdale, nuci, alune).

Sper că pacheţelul pregătit de mine să vă inspire şi să vă răsfăţaţi drăguţii atât cu vorbe dulci, iubire, cât şi cu papa bun pentru burtici fericite, să le facă munca mai plăcută!


Up-date: mâncărica la plimbare...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu