luni, 10 noiembrie 2014

Prăjitura pădurarului



Prăjitura pădurarului, un nume ciudat poate pentru o prăjitură vă gândiţi! Ei bine, am decis să o botez aşa, pentru că aceasta ar fi o prăjitură pe care un pădurar cu siguranţă ar putea să o ia în tolbă în cutreierarile lui prin pădure.
Bogată în nuci, alune, migdale, toate atât la îndemână în pădure şi atât de sănătoase, dar şi de agrişe, bogate în antioxidanţi, prăjitura pădurarului nu este doar gustoasă, ci şi hrănitoare!
Aşa că, pădurari sau nu, cu toţii trebuie să încercăm această prăjitură, care îmbină atât de armonios cele mai suave arome ale pădurilor!




Ingrediente:

-          5 ouă
-          100 g zahăr
-          200 g făină
-          100 g nuci măcinate
-          70 ml lapte gras
-          5 g praf de copt
-          30 g agrişe
-          50 g zahăr
-          130 g amestec nuci, alune şi migdale tocate grosier
-          esenţă de rom
-          zeama de la jumătate de lămâie
-          30 g fulgi de ciocolată

Preparare:

Într-o cratiţă se pun 50 g zahăr la topit, pentru a fi caramelizat. Pentru a evita arderea caramelului, se amestecă în zahăr. Când acesta este topit se adaugă nucile, migdalele şi alunele tocate şi se amestecă. Pe o hârtie de copt se varsă caramelul şi se lasă la răcit.
După ce se răcesc se toacă bucăţele de mărimi diferite.

Gălbenuşul se separă de albuş şi se pun în recipiente diferite. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, laptele, nucile caramelizate şi agrişele.
Albuşurile, se bat spumă cu puţină sare şi esenţa de rom. Albuşurile bătute se toarnă peste gălbenuşuri, se adaugă şi ingredientele uscate şi se amestecă de jos în sus, uşor, cu o spatulă totul, până ce se încorporează.

Compoziţia se toarnă într-o formă de copt de orice formă şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 minute.

În momentul când scoatem prăjitura din cuptor, o înţepăm din loc în loc cu o scobitoare şi turnăm zeamă de la o jumătate de lămâie. Mai lăsăm prăjitura în forma de copt să se odihnească, apoi o putem aşeza regeşte pe un platou!



Se serveşte cu încredere la cafeaua de dimineaţă sau cu un pahar hrănitor de lapte!
Şi cu siguranţă va deveni rapid prăjitura preferată a familiei!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu