miercuri, 2 aprilie 2014

Plăcintă cu carne

Această plăcintă este una dintre preferatele mele! Ideea a fost a mamei mele, însă în scurt timp a devenit una dintre cele mai cerute plăcinte de la noi din casă şi nu numai!
Atât de gustoasă, că te lingi pe degete! Ca să nu mai spunem de repeziciunea cu care dispare...





Ingrediente:

- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 piept de pui
- 100 g caşcaval
- 1 borcănel ciuperci feliate
- 200 g spanac
- o bucăţică de unt
- ulei
- sare şi piper
- 1 ou

Preparare:

Spălăm spanacul si îl rupem grosier, cu mâna. Într-o tigaie punem o bucăţică de unt la încins şi ulei. Când începe să sfârâie, punem bucăţele de piept de pui la călit. Când încep să se facă adăugăm spanacul, ciupercile, sarea şi piperul. Le lăsăm să fiarbă bine, până ce scade sucul şi se înmoaie, iar la finalul timpului de coacere se adaugă caşcavalul ras şi oul. Totul se amestecă bine pentru a se încorpora şi lăsăm compoziţia să se răcească.
Următorul pas este simplu. Trecem la umplerea plăcintei. Aşezăm straturi de foi de plăcintă unele peste altele, ungându-le cu ulei, apoi după ce formăm primul strat (compus din aprox. 6 foi de plăcintă) punem umplutura, apoi rulăm.
Procedăm la fel până ce terminăm toată compoziţia.
Plăcinta o aşezăm în tava specială şi o dăm la cuptor până ce e gata, fără a uita ca înainte de o da la copt să o ungem cu puţin ulei.
Şi gataaaaaaaaaaaa!




Poftă bună să aveţi!!
Şi spor la gătit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu