duminică, 27 aprilie 2014

Pizza rapidă

Vă eram datoare cu o reţetă de pizza. Au fost multe evenimente, aşa că, în sfârşit (cu ceva întârziere ce-i drept) vine şi reţeta!Pentru aluat aveţi nevoie de:

- 300 g făină
- o jumătate pliculeţ drojdie uscată
- 3 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui
- 200 ml apă călduţă
- sare după gust
- mac şi susan (o lingură din fiecare)

Pentru "asezonare" aveţi nevoie de: 

- 4-5 felioare salam
- 70 g şuncă
- 2 linguriţe seminţe de pin
- roşii uscate, în ulei
- 2 cepe verzi
- 60 g caşcaval buric
- 3 linguri bulion

Preparare:

Într-un recipient încăpător puneţi făina, drojdia, sarea, piperul, macul şi susanul. Amestecaţi, apoi adăugaţi uleiul şi apa. Nu puneţi toată apa de o dată. Amestecaţi bine, apoi începeţi să frământaţi. Dacă mai e nevoie de apă, mai adăugaţi. Frământaţi bine aluatul şi când este legat, lăsaţi-l la crescut, în vasul în care aţi frământat, acoperit cu un prosop curat, la crescut. Aluatul trebuie pus la crescut într-un loc cald.

Când aluatul a crescut îl scoateţi din vas, presăraţi făină pe masa de lucru şi îl întindeţi. Aşezaţi aluatul în tava de la cuptor, înţepaţi-l cu furculiţa din loc în loc, adăugaţi un strat subţire de suc de roşii, apoi ceapa tăiată inele. Presăraţi deasupra restul ingredientelor, iar la final bucăţele grosuţe de caşcaval.
Daţi la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.

Şi gata, o pizza mică, drăgălaşă, gata imediat, care sigur nu va rămâne după o zi pe alta!După cum vedeţi, pizza asta nu a mai ajuns să fie pozată artistic! A fost devorată direct din tava de cuptor!

Pentru alte idei de pizza, încercaţi această pizza franţuzească.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu