marți, 18 martie 2014

Somon în crustă de susan

Fără prea multă introducere, pe lista de azi avem somon în crustă de susan, cu legume la cuptor. Simplu, gustos, sănătos şi rapid! Şi cu o sălăţică alături, ce vă puteţi dori mai mult de la masa de prânz... poate doar o ciorbiţă!!!





Ingrediente:

- câteva bucăţele file de somon
- muştar, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper pentru marinată
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- o rădăcină pătrunjel
- o ceapă
- 2-3 cepe verzi
- ulei
- sare şi piper
- apă
- susan


Preparare:

Somonul se spală şi se pune la mariant pentru o jumătate de oră într-un amestec compus dintr-o lingură de muştar, sare, piper, ulei de măsline (aprox. 1 lingură) şi zeama de la o lămâie.
După ce a stat la marinat, se dă prin susan şi se pune la cuptor (sau îl puteţi prăji, în funcţie de cum vă place mai mult).
Dacă alegeţi să îl preparaţi la cuptor, puneţi şi legumele lângă peşte, tăiate cubuleţe mici, cu sare şi piper, un strop de ulei şi puţină apă, acoperite cu hârtie de copt. În tava în care preparaţi peştele şi legumele, puteţi pune şi câteva linguri din marinată! Va da legumelor un gust acrişor, de te lingi pe degete. Se lasă la foc potrivit, până ce totul se coace.
Se serveşte alături de o salată uşoară, din ridichi, măsline, ceapă verde şi brânzică proaspătă de vaci, asezonată cu sare şi piper şi un strop de ulei de măsline.




Să aveţi poftă!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu