joi, 6 martie 2014

Pandişpan cu morcovi

O reţetă simpatică, simplă, gustoasă şi cât se poate de aromată! Alte cuvinte ar fi de prisos, aşa că mai bine las imaginile să vorbească!!!



Ingrediente:

- 6 ouă
- 350 g făină
- 7 linguri zahăr
- 200 g morcov ras, pe răzătoarea mică
- 100 g ciocolată neagră mărunţită
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- esenţă de rom
- un praf de scorţişoară
- un praf de sare
- un pliculeţ de 10 g praf de copt

Preparare:

Separăm gălbenuşul de albuş. Batem albuşul spumă cu praful de sare şi 6 linguri de zahăr, adăugând şi esenţa de rom. Gălbenuşurile le frecăm cu o lingură de zahăr, apoi adăugăm scorţişoara, uleiul, esenţă de rom, morcovul ras, laptele şi făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm totul bine până se încorporează.
Din albuşurile bătute spumă, adăugăm o lingură de albuş peste gălbenuşuri şi procedăm aşa până ce crema de gălbenuşuri devine mai fluidă. În acel moment adăugăm albuşul şi amestecăm cu grijă.
Punem într-o formă de copt tapetată sau acoperită cu foaie de copt şi dăm la copt pentru aproximativ 45-50 de minute.
După ce s-a copt, îl putem decora cu zahăr pudră şi servi, răcit, cu un pahar de lapte!


PONT: puteţi pune doar 150 g morcov şi adăuga măr de restul 50 g! Data viitoare sigur o să fac schema asta!

Până atunci însă, sunteţi invitaţii mei de onoare la o feliuţă de pandişpan morcoveaţă!!!


Sa-aveţi poftă!

5 comentarii:

  1. Arata atat de deliciosssss.Multumim pentru reteta.Sa sti ca am salvat-o...Poate poate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur! Data viitoare o sa o incerc si cu mar... plus de asta, e satioasa si merge de minune cu lapte sau la cafeaua de dimineata!

      Ștergere
  2. Ce umflatel a iesit !
    Langa cana mea cu ceai verde ar fi mers jumatate din checul asta,nu ? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta ar fi iesit o masa incununata de arome cuceritoare!

      Ștergere