luni, 3 martie 2014

Ouă marinăreşti

Am găsit reţeta aceasta în timp ce răsfoiam o carte de bucate. Şi pur şi simplu m-am îndrăgostit de ea şi am zis să o încerc cum am ocazia!!! Zis şi făcut... şi pentru că a ieşit ceva extraordinar de gustos, mi-am zis să împărtăşesc cu toată lumea descoperirea mea.
Cam asta a ieşit... (a se sublinia că nu e un fel aspectos, dar aşa cum proverbul spune că nu haina face pe om, şi în cazu acesta, nu aspectul dă gustul). Ceea ce înseamnă că această mâncărică  este EXTRAORDINAR de gustoasă.


Ingrediente:

- 4-5 ouă
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- 2 cepe mici
- 2 linguri de făină
- sare şi piper după gust
- 2 felii de pâine

Preparare:

Punem ouăle la fiert. Tăiem ceapa mărunt-mărunt şi o punem la călit în untul încins. Când începe să devină sticloasă, adăugăm cele 2 linguri de făină, amestecând continuu. Când ceapa începe să devină arămie, stingem cu cei 100 ml de vin şi mai lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, până ce sosul începe să se îngroaşe.
În acest timp, cojim ouăle şi le tăiem feliuţe. Punem şi feliile de pâine la prăjit, pentru a le transforma în crutoane.
După ce am pus feliuţele de ouă în tigaie, mai lăsăm să fiarbă 2 minute şi punem mâncărica într-o farfurie.
Peste adăugăm câteva crutoane, sărăm şi piperăm.
Se poate servi cu roşii, ceapă verde, ridichi, sau ce alte legume vă plac vouă!



După ce le-am făcut pozele, mi-a dat prin minte să adaug şi câteva fâşii de somon afumat. E atât de bun că am mâncat tot din farfurie! Şi cât se poate de repede!

Sfatul meu ar fi să serviţi acest fel de mâncare dimineaţa sau la prânz, dar nu seara, pentru că ouăle mâncate seara devin indigeste. Servite dimineaţa sunt cele mai bune, iar la prânz efectul este neutru!

Ceea ce însă vă recomand cu mare drag, este să încercaţi acest fel de mâncare, din zona dobrogei şi sigur nu o să vă pară rău!!!


Poftă bună şi babe senine vă doresc tuturor, că tot e perioada lor!

6 comentarii:

  1. Painea se face crutoane separat intr-o alta cratita ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pus-o la prajitor si dupa am taiat-o cubulete mititele... Dar merge si la cuptor, stropita cu ulei de masline si piper (asa face mama) sau separat, intr-o alta tigaie...

      Ștergere
  2. Ce-mi place,servesc si eu macar putin,chiar daca este seara!Pupici!

    RăspundețiȘtergere