luni, 24 februarie 2014

Clătite cu somon şi cremă de brânză

Dacă tot a fost ieri Festivalul Clătitelor, am zis că e cazul să nu omitem această serbare, aşa că am pus de câteva clătite gustoase, pe post de aperitiv, cu somon afumat şi cremă de brânză!
Perfecte pentru micul-dejun, dar şi pe post de gustare, bune şi calde şi reci, clătitele acestea sunt o soluţie simplă, rapidă, prin care puteţi să satisfaceţi pretenţioşi mici şi mari! Şi de ce nu, să aveţi un mic-dejun gustos, săţios, demn de o masă regală (pentru că regii şi reginele noastre erau înnebuniţi după clătitele cu somon şi brânză)!!!



Ingrediente:

- 200 g făină
- 2 ouă
- sare după gust
- 150 g cremă de brânză
- 70 ml lapte
- 2 linguri ulei
- un pliculeţ praf de copt- 10 g
- 100 g somon afumat
- 1-2 linguriţe mac

Preparare:

Puneţi făina într-un recipient încăpător. Adăugaţi ouăle, laptele, crema de brânză, uleiul, macul, sarea, praful de copt şi somonul tăiat bucăţele.
Amestecaţi totul bine, până ce întreaga compoziţie se omogenizează.
Punem o tigaie la încins, apoi cu un polonic mediu turnăm compoziţia şi formăm mici clătite.
Se lasă pe o parte până ce începe să facă nişte mici bule ce se sparg repede, iar în acest moment se întorc pe cealaltă parte.
Se procedează asemănător pentru fiecare clătită în parte.
Se pot servi cu cremă de brânză sau simple, indiferent de ce variantă alegeţi, sunt la fel de gustoase!!!


Mie una mi'au plăcut mai mult reci, aşa că puteţi să le preparaţi seara şi să le aveţi gata făcute la micul-dejun, ceea ce vă uşurează cu mult dimineaţa! Mai adăugaţi o cană cu lapte sau cafea şi un fruct sau ceva legume şi aveţi un mic-dejun energizant, care să vă ţină în priză toată ziua!
Sau, le puteţi foarte bine pune în pacheţelul pentru şcoală sau muncă, se pretează foarte bine la transport.


Şi dacă aveţi şi câteva codiţe de ceapă verde pe care să le adăugaţi în compoziţie.... mmm o frumuseţe! Ca să nu mai vorbim de gust!
Până una alta, fugiţi repede-repede în bucătărie şi încropiţi micul-dejun de mâine, ca să aveţi mai mult timp pentru voi de dimineaţă!
Să aveţi spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu