O reţetă simplă, clasică, parfumată, de faguri! Sunt gata în doi timpi şi trei mişcări şi vă puteţi astfel concentra mai mult pe prepararea felurilor principale.
Şi cu toate acestea, tot veţi avea un desert gus-tos, îndrăgit de toţi! Şi care va dispărea rapid din farfurii!!!
Pentru 5-6 waffe (depinde şi de mărimea aparatului) aveţi nevoie de:
- 125 g de unt
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 250 g făină
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară
- 2 linguriţe miez de nucă (alune, migdale, ce aveţi prin casă) măcinat
- 1 pliculeţ de praf de copt
- 125 ml lapte călduţ
Preparare:
Untul se amestecă bine cu cele 2 tipuri de zahăr, până ce acestea se
topesc. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după
fiecare. Adăugaţi apoi nuca şi scorţişoara. Praful de copt îl amestecaţi
cu făina şi turnaţi peste untul cu zahăr şi scorţişoară. Adăugaţi apoi
laptele şi amestecaţi. "Aluatul" trebuie să arate ca o smântână mai
groasă. Îl turnaţi cu polonicul în aparatul deja încins şi în
aproximativ 2-3 minute waffele ar trebui să fie gata!
Pont:
Dacă vreţi să obţineţi nişte waffe crocante după ce le scoateţi din
aparat trebuie să le puneţi pe un grătar la răcit, nu unele peste
altele.
Noi le-am servit cu zmeură şi sos din zmeură. DAAAAAAR pentru că suntem în luna iubirii, mai bine le serviţi cu mult sos de ciocolată şi nuci tocate!!!!! O nebunie!!!!
Alte reţete de faguri (waffles):
- waffles clasici cu frişcă şi căpşune: aici
- waffles cu zmeură şi sirop de arţar: aici
PONT!!! Pentru nişte faguri mai ciocolătoşi, nu ezitaţi să puneţi şi o lingură, două de cacaoa în compoziţie!!!
Să aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu