Bomboanele acestea de casă sunt foarte uşor de făcut, extrem de gustoase şi din nu ştiu ce motiv, dispar a naibii de repede! Fiind o modalitate extraordinară de a înlocuit bomboanele din comerţ, cred că mamele de prichindei se vor bucura de o asemenea reţetă, care pe deasupra nici nu cere prea mult efort!
Poate vă aduceţi aminte că de la checul inimos au rămas nişte resturi rozalii de chec... resturi pe care am zis să le păstraţi. Ei bine, din ele se fac aceste bombonele!!!
Ingrediente:
- un chec întreg sau resturile rămase de la checul inimos
- 5-6 linguri pline cu gem de caise
- opţional 150 g halva
- nucă de cocos şi alune sau nuci măcinate
Preparare:
Bucăţelele de chec, gemul şi halvaua se pun în aparatul de blender şi se amestecă până totul devine o cremă. Pasta astfel obţinută se lasă la rece în frigider pentru aproximativ 15 minute.
Între timp, pe o farfurie întinsă puneţi nucă de cocos şi alune măcinate şi amestecaţi. Pregătiţi şi platoul pe care aveţi de gând să aşezaţi bombonelele.
Din crema obţinută formaţi cu mâna biluţe mici, apoi le daţi prin amestecul de cocos şi nucă şi le aşezaţi pe un platou!
Şi gata, bombonelele voastre de casă sunt gata!!!
O bunătate.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu