duminică, 4 august 2013

Salată de ton

Cu siguranţă aţi văzut reţeta de pizza exotică cu ananas şi ştiţi deja una, alta despre campania Sun Food!
Dar, în caz că nu ştiţi, vă spun eu! Sun Food organizează cel mai drăgălaş concurs adresat bloggeri-lor culinari din România, mai exact Gătesc Sănătos cu Sun Food!
Cum să nu îţi placă de ei şi site-ul lor (www.sunfood.ro) când au aşa un slogan de actualitate şi plin de însemnătate.
Iar dacă vreţi să ştiţi cât mai multe despre concursul lor, vă invit cu mare drag să aruncaţi un ochişor pe regulamentul concursului, regulament pe care îl puteţi găsi aici.
Altceva despre Sun Food, păi ce altceva să vă mai spun decât faptul că produsele lor au calităţi extraordinare: sunt 100% naturale, fără conservanţi, cu un gust incredibil, cu un aspect de zile mari, cu o prezentare frumoasă şi uşor de desfăcut!
Iar eu ador conservele care se desfac uşor, fără să fie o adevărată ameninţare la propria siguranţă!
Şi, ca să nu ne mai lungim cu vorba, la ora asta târzie de noapte, vă spun că vedeta acestei postări este tonul! Peşte tare gustos şi tare sănătos şi care prin intermediul celor de la Sun Food, a ajuns o salată tare gustoasă şi tare aromată!!! Şi fie vorba între noi, tare bine mai arăta şi mirosea când am desfăcut conserva. Dar să vă fac cunoştinţă cu sălăţica noastră!!!



Ingrediente:

- o conservă de ton mărunţit Sun Food
- o ceapă mică
- piper, sare şi ghimbir măcinat după gust
- o lingură de muştar
- 1-2 linguri ulei de măsline
- un ardei gras verde şi o măslină pentru decor

Preparare:

Tăiem ceapa în bucăţele mari şi le dăm prin blender până devin o pastă. Peste pasta de ceapă adăugăm tonul scurs de zeamă, condimentele şi muştarul, apoi mixăm pentru 1 minuat. Adăugăm şi uleiul şi mai mixăm până când totul se transformă într-o pastă delicioasă! Timpul de mixare depinde în primul rând de viteza şi puterea blenderului fiecăruia dintre noi.

Decor:

Dintr-o măslinuţă tăiată fâşii facem o floricică, iar pe margine putem orna cu bucăţele de ardei gras roşu. Însă, cum vă mai spuneam, în bucătărie consider că trebuie să ne lăsăm imaginaţia să îşi facă de cap, aşa că puteţi orna salata aceasta de ton după pofta inimii!!!


Putem servi sălăţica aceasta ca mic-dejun, pe pâine prăjită, alături de o ceşcuţă cu o cafeluţă aromată, sau o putem folosi drept aperitiv ori gustare.
Oricum aţi alege să vă bucuraţi de ea, singuri sau alături de prieteni, ori în compania persoanei iubite, gustul incredibil al tonului şi al mirodeniilor din această salată este de nedescris!
Şi dacă vă place ca salata să fie ceva mai acrişoară, puteţi adăuga şi în aceasta, o linguriţă, două de zeamă de lămâie: rezultat, DIVIN!!!


Şi dacă aveaţi în minte un picnic romantic, în care doar voi doi să contaţi şi în care să uitaţi de lume, dar să vă şi răsfăţaţi, Sun Food vă oferă câteva soluţii! Cum ar fi această salată de ton uşor de preparat dar atât de gustoasă, sau fructele lor aromate, perfecte pentru un desert incitant!
Oferiţi-vă un picnic doar pentru voi doi, dar răsfăţaţi-vă şi cu cele mai chic mâncăruri, uşor de făcut şi cât se poate de sănătoase!!!


Sa-aveţi spor la gătit şi la iubit! Iar noi ne vedem mâine, cu alte reţete drăgălaşe, preparate cu puţin ajutor de la Sun Food!




2 comentarii:

  1. Salata este si pe placul Dianei,mare amatoare de peste!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca toata lumea de aici s-a napustit cu mare pofta asupra salatei acesteia! Mai ales patrupedul familiei, care adora pestele!

      Ștergere