duminică, 4 august 2013

"Pizza" exotică cu ananas

Cu această "pizza" răcoroasă, cu ananas şi alte bunătăţi, am ales să particip cu mare drag la concursul organizat de Sun Food, concurs intitulat GĂTESC SĂNĂTOS CU SUN FOOD!!!
Ce să vă spun despre aceste conserve... cred că în primul rând ar trebui să le mulţumesc reprezentanţilor Sun Food pentru gestul minunat de a îmi trimite două dintre tipurile de conserve pe care le au în micul meu orăşel de provincie, cu amabilitate atât din partea lor cât şi a curierului! Altceva, pot cu siguranţă să vă spun că prezentarea este de efect, marfa de calitate şi cum să nu apreciezi calităţi precum ingredientele 100% naturale, fără conservanţi, cu un gust incredibil şi o prezentare pe măsură! Ca să nu mai vorbesc că aceste conserve se deschid atât de uşor!!! Iar acesta este clar un mare plus, căci mereu am avut probleme cu deschiderea conservelor!
Dacă încă nu aţi auzit de acest concurs minunat, interactiv şi plin de culoare, atunci vă invit să aruncaţi un ochi  pe site-ul lor, la această adresă şi să vă lăsaţi inspiraţi!
Şi acum, lăsând introducerea, să vă prezint vedeta acestei postări, aşa zisa pizza, cu ananas rondele Sun Food, galben ca razele soarelui de vară, răcoritor precum o adiere de vânt primăvara şi cu un gust incredibil!



Ingrediente blat:

- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 lingură praf de copt
- 70 g zahăr
- 1 ou
- 3 linguri fulgi de cocos
- coajă rasă de lămâie după gust

Ingrediente cremă de lămâie:

- 2 ouă
- 3 lămâi
- 5 linguri de zahăr
- 50 g unt
- amidon (gramajul, în funcţie de instrucţiunile de pe pachet)

Decor:

- ananas rondele Sun Food
- cireşe confiate
- 2 kiwi
- afine



Preparare blat:

Amestecaţi într-un bol făina împreună cu praful de copt. Adăugaţi apoi untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, coaja de lămâie, oul, zahărul şi fulgii de cocos. Amestecaţi ingredientele bine, până se încorporează şi formează un aluat ca cel de la tartă. Faceţi din aluat un cocoloş, înveliţi-l într-o folie de plastic şi daţi-l la frigider pentru jumătate de oră.
Între timp încinceţi cuptorul şi tapetaţi o formp de tartă sau o formă de tort. Aluatul astfel format se întinde în forma respectivă, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Prepararea cremei:

Într-un recipient batem cele două ouă cu zahărul, amidonul şi zeama de la cele trei lămâi. Fierbem totul până se îngroaşă, apoi o dăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând bine.

Prepararea decorului:

Kiwi se curăţă, se taie rondele, apoi rondelele se taie în jumătăţi. Rondelele de ananas Sun Food se taie şi ele în jumătate. Afinele se spală şi se lasă la scurs.


Asamblare:

După ce s-a răcit blatul de pizza, îl aşezăm pe un platou frumos, punem crema de lămâie deasupra şi adăugăm elementele de decor ca în pozele prezentate aici, sau în funcţie de cum ne ghidează propria imaginaţie şi creativitate! Bucătăria trebuie să fie plăcere şi creativitate, nu stricteţe, aşa că lăsaţi-vă mintea să zburde! Dar NU uitaţi că acest desert trebuie să stea la frigider cel puţin o oră înainte de a fi devorat!!!


Din păcate, nu vă pot servi cu o feliuţă din această pizza exotică, plină de vitamine şi culoare!!! Nu doar că reprezintă o combinaţie inedită de fructe, dar gustul este incredibil! Dulce-acrişor, răcoritor şi vesel, e imposibil să îi rezişti! Iar blatul, fraged, parfumat, cu un gust deosebit de cocos... o feerie!
De fapt, am putea rezuma pizza aceasta exotică uşor: un festival al simţurilor!
Uşor de preparat, sănătos, ideal şi pentru cei mici, potrivit zilelor calde şi chiar toride de vară!!!


Şi ca să îi implicaţi şi pe prichindei, îi puteţi ruga să vă dea o mână de ajutor la ornarea aşa zisei noastre pizza.
Eu ce să vă spun, merită să încercaţi desertul acesta. E ceva deosebit, exotic, ce te poartă cu gândul la vacanţă, dar în acelaşi timp este şi un desert cât se poate de gustos!!!


Spor la gătit şi zile senine vă doresc!

2 comentarii:

  1. Fata draga,aceasta "pizza"pregatita de tine este exact pe gustul meu!Si este asa de frumoasa!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Cu mare drag as imparti o felie cu dumneavoastra! Fie ea reala, fie virtuala!

      Ștergere