marți, 6 august 2013

Salată de paste cu roşii

A venit şi luna august, aducând cu drag o nouă provocare! Da, mă refer la Provocarea Dulce Românie! De această dată gaza provocării este Diana, de la Disturbingly Delicious. Un blog tare drăguţ, interesant şi plin parcă de căldură şi voie-bună! Şi pentru că luna august este luna acelor fructe roşii, parfumate, zemoase şi cuceritoare, adică roşiile (pentru că se încadrează în categoria fructelor), vedeta acestei luni este, aţi ghicit: ROŞIA!!!
Iar eu, pentru a pune în valoare gustul ei desăvârşit, dar şi toate vitaminele şi mineralele pe care le conţine, am decis să o utilizez proaspătă, într-o salată de paste rapidă şi gustoooooooooasă!
Mulţumim Diana, pentru că ai ales roşia ca vedetă a Provocării!!!


Ingrediente:

- 250 g spagheti
- 250 g caşcaval
- 1 ou
- sare, piper şi ghimbir după gust
- 150 ml smântână
- 3 roşii medii
- 1 ardei gras verde sau roşu (după gust)

Preparare:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi ulei. Separat, dăm caşcavalul pe răzătoare. Într-o farfurioară batem oul cu sarea, piperul, ghimbirul şi smântâna. Spălăm şi tăiem legumele cubuleţe.
După ce pastele s-au fiert, se scurg şi se adaugă repede oul cu smântănă, se amestecă bine, apoi se adaugă caşcavalul şi legumele. Amestecăm şi aceste ingrediente cu pastele şi presărăm deasupra piper măcinat. Această salată se serveşte cât este caldă!


Noi am dat-o gata cât ai zice peşte, şi parcă tot am mai fi mâncat puţin, aşa am curăţat farfuriile şi platoul! Adevărul este că salata aceasta se face foarte uşor, este hrănitoare, saţioasă şi tare sănătoasă!
Pică tare bine la burtică şi la sufleţel zilele astea!


Tot ce vă pot sfătui este să încercaţi această reţetă, din 2 mari motive:

1. se face foooooooooooooarte uşor şi e şi foarte gustoasă
2. este cât se poate de sănătoasă

Acum rămâne la alegerea voastră dacă vă lăsaţi inspiraţi sau nu de această reţetă, dar indiferent de ce bucate aveţi pe masă, vă doresc poftă bună!



4 comentarii:

  1. Amalia, multumesc ca te-ai gandit la mine si ca ingredientul ales a fost si pe placul tau. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu cea mai mare placere! Si pentru ca rosiile sunt atat de sanatoase si gustoase si aromate si incredibile, mai am in plan cateva retete dragalase cu rasfatata lunii!

      Ștergere
  2. Acum o trimit pe Diana la tine,este mare amatoare de paste!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept si pe tine! Cu cat mai multi la o masa, cu atat mai buna mancarea!

      Ștergere