duminică, 28 iulie 2013

Tartă cu lapte de cocos, zmeură şi agrişe

După cum bine vă spuneam, vara asta, sau mai bine zis începutul acestei veri, a fost dedicat minunatelor zmeurici! Crude, gătite, în tarte, în băuturi, simple sau cât mai sofisticate, au ocupat un loc de cinste în bucătăria casei noastre. Şi pentru că încă se mai găsesc aceste mici bijuterii prin pieţe, vă îmbogăţesc cu câteva reţete aromate, în speranţa că măcar una vă va face cu ochiul.
Iar astăzi avem o drăgălaşă tartă, cu un strop de exotism şi un gust desprins parcă din poveste!



Aveţi nevoie de:

- 3 pachete biscuiţi simplii
- 4 bucăţele mici de ghimbir confiat
- 100-150 g unt topit
- 1 pacheţel gelatină (10 g)
- 250 g lapte de cocos
- 50 g caimac
- coaja rasă de la o lime
- 60 ml zeamă de lime
- 500 g zmeură
- câteva boabe de agrişe
- 100 g frişcă
- zahăr după gust
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri tequila

Preparare:

Dăm ghimbirul şi biscuiţii prin robotul de bucătărie, mărunţindu-i bine, bine. Peste ei se adaugă treprat untul topit şi răcit. Aluatul astfel obţinut se pune într-o tavă de tartă, presându-se bine, apoi îl dăm la frigider să se răcească pentru aproximativ 20-25 de min.
Urmează să punem gelatina la hidratat în puţină apă rece. Laptele de cocos, iaurtul, coaja şi zeama de la lime se amestecă bine. Punem lichidul obţinut la încălzit puţin, apoi adăugăm gelatina, pentru a se putea dizolva. Adăugăm şi 250 g zmeură şi câteva bobiţe de agrişe, turnăm în forma de tartă şi dăm la frigider.
Restul de 250 g de zmeură se zdrobesc şi se amestecă cu frişca, mierea şi tequila, apoi turnăm peste crema de cocos întărită.
Ornăm cu zmeurici trandafirii, mai lăsăm câteva ore la frigider, apoi ne desfătăm simţurile!


Prăjiturica asta se face tare, tare uşor şi pe deasupra este şi tare, tare gustoasă! Combinaţia aparent inedită de ingrediente o face un desert demn de mese regale!
Ca să nu mai spunem că merge de minune cu un pahar cu sirop de zmeură rece ca ghiaţa!


Vă invit şi pe voi la o feliuţă gustoasă din această tartă exotică şi în caz că preferaţi murele, afinele sau coacăzele, nu vă sfiiţi să înlocuiţi zmeura cu aceste fructe minunate şi să preparaţi acest desert minunat!


Poftă bună vă doresc şi distracţie la gătit!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu