vineri, 26 iulie 2013

Chec cu zmeură, lămâie şi agrişe

Checuleţul acesta-i tare gustos, aşa dulce-acrişor, colorat şi parfumat cum e el! Mai mai că te invită să îl savurezi pe tot dintr-o simplă îmbucătură!
Şi pentru că încă mai găsiţi zmeură pe piaţă, dar şi pentru că la fel de bine poate fi preparat cu mure, afine sau coacăze, vă fac cunoştinţă cu cel mai apetisant desert!



Ingrediente:

- 250 g unt
- 3-4 lămâi
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 100 ml caimac
- 70 g mac
- 100 g zmeură
- 250 g zahăr pudră
- câteva bobiţe de agrişe şi zmeură pentru ornat

Preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul şi ouăle până se fac ca o spumă.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt şi o turnăm peste spuma de unt, adăugând şi caimacul. Peste aceasta adăugăm macul, coaja rasă şi sucul de la o lămâie. Turnăm compoziţia astfel obţinută într-o formă de prăjitură, apoi turnăm peste zmeura zdrobită uşor, făcând cu ajutorul unei furculiţe efecte ca la checul marmorat. Lăsăm checul la cuptor până trece testul scobitorii, apoi cât încă este fierbinte îl înţepăm din loc în loc cu câte o scobitoare şi turnăm câteva linguri de sirop fierbinte de lămâie pe suprafaţa acestuia. Siropul constă în fierberea timp de 5 minute a unor cantităţi egale de apă, zeamă de lămăie şi zahăr.
Când se răceşte, glazurăm checul cu lămâie. Pentru glazură avem nevoie de 250 g zahăr pudră şi zeama de la o lămâie, pe care le amestecăm bine.
Şi prăjiturica noastră e gata, numai bună de savurat!


După ce tot checul e gata, îl ornăm cu mare drag cu bobiţe acrişoare de agrişe şi bobiţe parfumate de zmeură, apoi îl savurăm cu un pahar mare de frappe alături; sau capucino...


Eu vă doresc spor la prăjiturit....


.... dar şi la mâncat!

Vă pup!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu