vineri, 26 aprilie 2013

Plăcinta săracului

I se spune mâncarea săracului dintr-un motiv foarte simplu.... este făcută din resturi! Nu vă gândiţi la prostioare, e vorba de acele bucăţele mici de brânză, caşcaval, pâine, etc., care ne-au rămas prin frigider şi pe care nu ştim cum să le folosim! Şi pentru că suntem responsabili şi ştim că nu e prea bine să aruncăm mâncarea, am ajuns să fim şi inventivi! Şi uite aşa s-a născut "plăcina săracului"! Foarte gustoasă şi săţioasă de altfel!



Aveţi nevoie de:

- pâine (dacă e veche cu atât mai bine)
- resturi de urdă, brânză, caşcaval
- 3 ouă
- sare şi piper
- lapte
- smântână sau iaurt
- cârnăciori uitaţi prin congelator de astă iarnă

Preparare:

Într-un vas încăpător turnaţi lapte, adăugaţi sare şi piper după gust, un ou şi iaurt sau smântână. Amestecaţi bine, apoi înmuiaţi în acest lichid felii de pâine. Fiecare felie de pâine se va pune într-o tavă tapetată. După ce formăm primul strat de pâine îmbibată în lăptic, turnăm deasupra un amestec de câte feluri de brânză avem prin frigider, bătut bine cu 2 ouă mari, iaurt sau smântănă, sare şi piper! Peste această cremă de brânză o să împrăştiem bucăţele de cârnăciori! Ultimul pas... radem deasupra caşcaval afumat din belşug! Coaja de caşcaval afumat dă o aromă şi o culoare superbă preparatului!
Şi aruncăm tava plină de bunătăţi în cuptorul deja încins pentru aproximativ 30-40 de minute!


Uşor de făcut, uşor de mâncat! Desigur, se va servi cu o cantitate cât se poate de generoasă de smântână sau iaurt! Căci altfel... nu se poate!
Şi aşa.... ca un mic secret, bucătăria voastră va mirosi formidabil! Aşa că dacă nu vreţi să împărţiţi, feriţi-vă de vecinii care cu siguranţă vor simţi pe sub uşi mirosul delicios al acestei plăcinţele!



Poftă bună!







3 comentarii:

  1. Dragul meu ii spune omleta saracului..La fel cum zici tu..o face din resturi..doar ca pune foooarte multe chestii..la un moment dat nici nu sti ce mananci insa are gust bun ...

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S.Ai deja liliac infloriiiiiiit...ce frumos

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa.... e cald tare aici! Cred ca de la betoanele care ne incojoara:)). Astept cu mare drag si nerabdare sa ajung pe acasa... unde nu cred ca o sa ma bucur de florile liliacului, dar macar sunt mai putine placi de beton! Cat despre felul acesta de mancare, e super! Usor de facut si necostisitor! Ma bucur ca mai sunt si altii care valorifica resturile de prin frigider! Si da, culmea, e si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere