duminică, 9 septembrie 2012

Tartă cu smochine (A delicious fig tart)

Una dintre dulciurile ce au avut mare succes la picnicul despre care vă povesteam a fost tarta cu smochine proaspete! Le-am găsit la un supermarket recent deschis în oraş şi am profitat de oportunitate, cumpărând câteva pentru a le mânca crude şi câteva pentru tartă, deoarece ochisem de ceva timp o astfel de prăjitură şi muream de nerăbdare să o încerc (dar nu găseam smochine proaspete pe nicăieri). Scroll down for English Recipe.


Pentru blat aveţi nevoie de:


Pentru cremă aveţi nevoie de:

- 80 g migdale (alune sau nuci) măcinate
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 1 ou

Pentru umplutură aveţi nevoie de:

- 15-17 smochine
- scorţişoară
- zahăr brun
- 1 ou

Preparare:

Puneţi făina împreună cu restul ingredientelor într-un castron şi nu uitaţi că untul trebuie să fie rece şi tăiat cubuleţe. Frământaţi aluatul şi nu mai adăugaţi făină în plus faţă de reţetă. După ce aţi frământat aluatul, formaţi o bilă din el şi daţi-l la rece pentru aproximativ 2 ore (în frigider). Dacă vreţi ca treaba să meargă mai repede, puneţi-l la frigider şi va fi gata în aproximativ 15-20 de minute.
După ce a stat suficient la frigider îl scoateţi, îl întindeţi cu sucitorul şi îl aşezaţi în forma de tartă. Înţepaţi aluatul cu furculiţa şi pregătiţi crema de alune.

Crema de alune:
Alunele măcinate se freacă cu zahărul, untul la temperatura camerei şi oul.

Puneţi crema peste aluat, apoi deasupra aşezaţi frumos smochinele tăiate în patru. Le daţi pe deasupra cu ou, apoi presăraţi scorţişoară şi zahăr brun.

Daţi totul la cuptor şi în aproximativ 25-35 de minute (depinde şi de cuptor) tarta va fi gata.


Serviţi cu o porţie zdravănă de frişcă şi veţi avea parte de o bucăţică de Rai!



For the dough you will need:

- 200 g flour
- 1 tablespoon of  baking powder
- 1 egg
-  70 g sugar

For the cream you will need:

- 80 g almonds (hazelnuts or nuts)
- 80 g butter (room temperature)
- 70 g suguar
- 1 egg 

For the filling you will need:

- 15-17 figs
- sugar
- 1 egg
- cinnamon

Preparation:

Put all the ingredients that you need for the dought in a bowl. Remember that the butter must be cold and cut into pieces. Mix well all the ingredients and do not add more flour. When the dought is done, meke it a small ball and put it into the fridge for 2-3 hours.
After 2-3 hours stretch it and put it in the tart form and puncture it with a fork. Then add the cream.
For the cream you must mix the almonds, sugar, butter (room temperature) and the egg very well. And pour it into. 
On top you put the figs, cut in four. Brush the figs with the egg wash and sprinkle on top sugar and cinnamon. 
Put the tart into the oven for 30-35 min, let it cool down and serve it with some cream!



Arată incredibil, are un gust de vis şi e foarte uşor de făcut! Merită efortul de a căuta smochine proaspete. Nu veţi regreta că aţi umblat prin tot oraşul după ele şi cu siguranţă dacă o pregătiţi pentru un eveniment special vă veţi impresiona invitaţii!



Gustos e puţin spun şi dacă vreţi părerea mea, faceţi frişcă naturală pentru tarta asta, o merită din plin! Din păcate însă eu nu am putut să o tratez cum merită, căci frişca mea a fost din aceea la tub. E mult mai simplu să transporţi aşa ceva la un picnic în natură.
Dar dacă o faceţi pentru familie, musafiri, etc., deci sunteţi acasă, preparaţi frişcă naturală. E de 10000 de ori mai bună şi tarta asta chiar merită silinţa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu