luni, 24 septembrie 2012

Nutella home-made

Ciocolată + Alune de pădure delicioase= Nutella home-made. Adică un deliciu!!! E adevărat, nu e la fel cu cea din comerţ, însă e bună, ţine suficient de mult timp dacă e pusă la frigider şi e perfectă atât pentru micul-deju, cât şi pentru gustarea dintre mese!
Şi încă ceva, întreaga familie va iubi această cremă gustoasă de ciocolată! (Scroll down for English recipe)


Aveţi nevoie de: 

- 300 g de ciocolată amăruie de bună calitate (75-80% cacaoa)
- 150 g unt de alune
- o linguriţă rasă de zahăr vanilat
- jumătate de linguriţă de extract de vanilie
- unt
- sare
- ulei de nuci (alune, măsline sau arahide)

Preparare:

Puneţi alunele întregi la cuptor, la foc mediu pentru 5-10 minute, cât să se rumenească puţin, apoi puneţi-le în blender şi mixaţi pentru câteva minute, până s-au zdrobit toate alunele. Adăugaţi un vârf de cuţit de sare şi o lingură plină cu ulei de nucişi mixaţi iar până ce totul devine o pastă.
Pe aragaz, pe baie de abur puneţi ciocolata, de preferat rasă, împreună cu aproximativ o lingură de unt şi lăsaţi la foc mic până se topeşte, având grijă să nu ardem ciocolata. În momentul în care s-a topit adăugaţi untul de alune, vanilia şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine şi turnaţi compoziţia în borcane.
Lăsaţi să se răcească şi apoi puneţi la frigider!


 Aici, are forma asta de bulgăraşii pentru că a stat cam mult la frigider, însă gustul este extraordinar şi în combinaţie cu pâine prăjită şi un ceiuţ cald, e de vis!

You will need:

- 300 g dark chocolat (75-80 % cacaoa)
- 150 g hazelnut butter
- one teaspoon with vanilated sugar
- one tablespoon vanila extract
- salt
- butter
- almond oil (olive oil or eny kind of oils)

Preparation:

First, put the hazelnuts in the oven for 5-10 minutes, at low temperature, and watch the hazelnut cuz you don't want to burn it! Put the hazelnuts in a blender and mix for about 5-9 minutes, then stop and add a pinch of salt and a tablespoon with almond oil.
Melt the chocolate at bain-marie, with one tablespoon of butter. Be careful, cuz you don't want to burn it.
After the chocolate is melted, add the hazelnut butter, the sugar and the vanila extract.
Pour the chocolate "souce" in a jar, let it cool down and put it in the fridge or taste it immediately!!!!
You can keep it for more than a month if you keep the jar in a cold place! But it's soooooooo good that in 1-2 weeks your jar will be empty!


Încercaţi cu mare încredere această reţetă, pentru că este foarte gustoasă, alunele dau o aromă deosebită, iar dacă le lăsaţi bucăţele mai mari, veţi simţi textura şi gustul minunat al acestora! Nu e nici atât de dulce ca cea din comerţ, iar plăcerea de a fi creat pentru cei dragi o cremă de ciocolată perfectă pentru mic-dejun, desert, gustare, te poate face extrem de fericit!



Spor la gătit şi poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu