joi, 12 iulie 2012

Omletă cu dovlecei



Aveţi nevoie de:

- 3 ouă
- o jumătate de dovlecel
- sare şi piper
- caşcaval
- puţină făină (aprox. o lingură)
- ulei

Preparare:

Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare. Se scurge de zeamă, se adaugă sarea şi piperul, cele trei ouă, caşcavl ras şi făina (ajută să nu se lipească omleta de tigaie).
Se pune compoziţia într-o tigaie cu ulei încins şi se prăjeşte.
Se serveşte cu o salată de sezon şi ceva rece, de băut, în cazu de faţă, o limonadă răcoritoare.


Mai puteţi pune în omletă, ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel sau alte ingrediente care vă sunt pe plac.


Şi ca să facem şi puţine lecţii, vă spun că dovlecelul este de mare sprijin pentru sănătatea noastră. Stimulează digestia, reduce pofta de mâncare, protejează ochii, ajută memoria, combate obezitatea şi câte şi mai câte.
Aşa că nu ezitaţi să îl consumaţi, mai ales că are puţine calorii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu