joi, 19 iulie 2012

Desert la pahar III

Ştiţi deja că poate fi folosit ca desert, mic-dejun sau gustare, nu cred că mai era nevoie să zic. Afinele sunt în continuare ingredientul principal pentru că au un gust formidabil şi sunt o adevărată sursă de sănătate datorită cantităţii mari de antioxidanţi...
Dar să trecem la treabă!


Pentru un pahar aveţi nevoie de:

- 3 caise coapte
- o căniţă de coacăze
- 150 g de brânză proaspătă de vaci
- 2 linguriţe rase de seminţe de mac
- jumătate de linguriţă de esenţă de mentă
- 3 linguri de zahăr
- o lingură de zeamă de lămâie

Preparare:

Spălaţi caisele. Tăiaţi două dintre ele cubuleţe şi una feliuţe.
Aşezaţi cubuleţele de caise pe fundul paharului. Separat amestecaţi 120 g de brânză cu 2 linguri de zahăr, esenţa de mentă, zeama de lămâie şi afinele. Amestecaţi bine şi aveţi grijă să spargeţi câteva bobiţe de afine, ca să obţineţi culoarea aceea mov, frumoasă a cremei.
Turnaţi în pahar toată crema, apoi puneţi peste feliile de caisă.
Separat amestecaţi restul de 30 g de brânză cu o lingură de zahăr şi seminţele de mac. Turnaţi crema peste feliile de caisă. Puteţi orna cu biluţe colorate, comestibile, evident. Daţi sau nu la rece, depinde dacă mai aveţi sau nu răbdare şi savuraţi.



 Puteţi oricând înlocui seminţele de mac cu nucă măcinată şi esenţa de mentă cu orice fel de esenţă...



Şi totuşi, dacă aveţi răbdare să îl lăsaţi măcar jumătate de oră la frigider, aromele se vor amesteca mult mai bine, fructele se vor îmbiba în cele mai gustoase arome, iar papilele gustative şi stomăcelul oricui se vor simţi ca în Rai!!!



Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu