joi, 5 iulie 2012

Coffee up-date

E cald, groaznic de cald şi cred că nu îi mai place nimănui cafeaua caldă, aburindă... E excelentă iarna, însă acum, are nevoie de ceva unic, doar al ei, care să o facă şi mai plăcută!
Aşa că acum vă prezint un fel de frape, dar ceva mai cremos, nu atât de rece, dar cu siguranţă delicios!


Pentru super delicioşeniile astea, aveţi nevoie de:

- 2 linguri rase de ness
- 1 lingură de zahăr (deşi ţine de gust aici, în funcţie de cât de dulce vă place cafeaua)
- 300 ml lapte
- o lingură de smântână
- 2 linguri pline de îngheţată de cacaoa cu bucăţi de ciocolată
- forme pentru gheaţă
- nuci, alune sau migdale măcinate
- napolitane sfărâmate

Preparare:

Pentru început puneţi în ibric nessul, zahărul şi laptele. Lăsaţi pe foc mic, cât să se topească zahărul, fără să fierbeţi laptele. După ce s-a topit zahărul închideţi focul şi adăugaţi îngheţata şi smântâna amestecând bine, până când se încorporează toate ingredientele. Turnaţi compoziţia în formele pentru gheaţă şi daţi la congelator.
Cam aşa trebuie să arate totul după o noapte petrecută la minus 0 grade.


După ce au îngheţat, trebuie doar să scoateţi câteva bucăţi de "gheaţă", am pus în ghilimele pentru că o să observaţi că nu e îngheţată compoziţia, ci e uşor cremoasă.
Le puneţi în pahar, cam aşa...


Se topesc imediat şi adăugaţi lapte sau apă, ce vă place mai mult, apoi ornaţi frumos cu îngheţată şi presăraţi nucile măcinate şi napolitane sfărâmate.


Nu vă rămâne decât să savuraţi cea mai bună, răcoritoare şi cremoasă cafea, plină de bucăţele de ciocolată (din îngheţată)! Aduce clar zâmbete pe buze şi desfătare stomăcelului şi vă rămân suficiente cuburi cremoase cât să vă chemaţi şi prietenii la un pahar de cafea rece şi un strop de bârfă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu