Pentru prăjitură aveţi nevoie de:
- 2 mâini de vişine
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de zahăr
- un pliculeţ praf de copt
- un vârf de cuţit de sare
- un vărf de cuţit de scorţişoară
Preparare:
Scoateţi sâmburii fructelor şi puneţi-le la scurs. Separaţi gălbenuşurile de albuş şi bateţi albuşurile spumă cu sare şi jumătate din cantitatea de zahăr. Separat bateţi gălbenuşurile cu restul de zahăr. Adăugaţi peste albuşurile bătute spumă scorţişoara, gălbenuşurile frecate, uleiul şi praful de copt amestecat cu făină şi mixaţi bine să se încorporeze totul.
Într-o tavă dreptunghiulară sau rotundă, cum preferaţi, dar tapetată turnaţi compoziţia. Puneţi deasupra vişinele scurse. E bine să le treceţi prin făină puţin, ca să nu se scufunde şi să rămână la suprafaţă (eu nu am făcut asta şi nu s-au afundat în aluat).
Lăsaţi la cuptor, încercaţi-o cu o scobitoare să vedeţi când e gata şi presăraţi peste vişine (după ce scoateţi prăjitura de la copt) zahăr pudră!
Pont:
Sau puteţi lăsa prăjitura simplă şi după ce se răceşte să faceţi frişcă şi să o ornaţi astfel. E delicioasă şi aşa, mai ales zilele astea calde.
Pentru compot aveţi nevoie de:
- 2 mâini de vişine
- o mână de cireşe
- un vârf de linguriţă de scorţişoară
- 2 linguri de zahăr
- 1.5 l de apă
Preparare:
Spălaţi bine fructele şi puneţi-le într-o cratiţă. Presăraţi peste ele zahărul şi scorţişoara. Adăugaţi apa şi lasaţi să fiarbă. După ce dă în clocot, mai lăsaţi 2-3 minute să fiarbă şi stingeţi focul. Lăsaţi compotul să se răcească şi după îl puteţi pune în borcane, în frigider, să aveţi un suc sănătos şi gustos la îndemână.
După cum puteţi vedea, compotul e atât de gustos, încât nici măcar o surată vişină, deşi surorile ei fuseseră decapitate, nu s-a putut abţine să nu guste din sucul parfumat!
Oricum ar fi, spor şi chef de gătit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu