Pentru zilele liniştite de week-end, ce poate fi mai bun decât o farfurie plină cu papanaşi cu smântână sau gem!
Aveţi nevoie de:
- 250 grame brânză de vaci
- un ou
- coajă rasă de lâmâie
- 30 grame de făină
- puţină sare (un vărf de cuţit)
- zahăr pudră
- vanilie
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele de mai sus într-un castron, timp de aproximativ 2-4 minute, până se omogenizează totul. Compoziţia se pune pe o foaie de nailon presărată cu făină, şi se rulează un sul.
Acesta va fi tăiat în 12 bucăţele din care se vor face gogoşelele.
Fiecare se rulează prin făină dândui-se formă rotundă şi plată de chiftea şi i se face o gaură în mijloc (cu degetul).
În tigaia cu ulei sau unt încins se pun papanaşii (atâţi câţi încap o dată) şi se prăjesc pe fiecare parte până devin rumeni.
Se scot pe un platou, se presară cu zahăr pudră şi se servesc cu smântână sau dulceaţă.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu