vineri, 4 mai 2012

Budincă cu brânză

Unul dintre felurile mele de mâncare preferate, încă de când eram mică, e budinca cu brânză! De fiecare dată când îmi pregătea mama aşa ceva eram în culmea fericirii!
Acum am învăţat să o fac şi eu, aşa că vă prezint şi vouă reţeta!



Aveţi nevoie de:

- câteva felii de pâine, depinde în primul rând de ce fel de tavă folosiţi pentru budincă
- lapte
- 2-3 ouă mari
- sare, piper
- brânza, caşcaval, ce fel preferaţi (300-400 g)
- unt


Preparare:

Aprindeţi mai întăi cuptorul!
Puneţi laptele într-o farfurie şi înmuiaţi în el feliile de pâine, pe care după această etapă le veţi aşeza într-o tavă (în care aţi pus hârtie de copt).
Într-un castron amestecaţi ouăle cu sarea, piperul şi jumătate din cantitatea de brânză. Dacă vedeţi că e prea solidă compoziţia mai adăugaţi lapte sau ouă. Peste feliile de pâine turnaţi amestecul de ouă, întindeţi bine, apoi presăraţi deasupra şi restul de brânză.
La final puneţi peste budincă bucăţele mici de unt şi daţi la cuptor!
Într-o jumătate de oră, 45 de minute budinca voastră ar trebui să fie gata!


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu