joi, 15 septembrie 2011

Fursecuri Super Yammy II (REŢETA)

După cum am zis, azi vă spun şi reţeta fursecurilor alea super yammy de ieri. Pentru două tăvi, de fursecuri mari, dacă vreţi să le faceţi mai mici, să fie mai prezentabile pentru musafiri, vă ies mai multe, aveţi nevoie de:

- 400-450 de grame de făină
-un pachet de unt (la temperatura camerei)
-bucăţele de ciocolată (150 de grame)
-150 de grame de zahăr
-3 linguri de ness (dar puteţi pune după gust, deşi dacă e mai mult, ies fursecurile mai aromate)
-scorţişoară (tot după gust, eu am pus o linguriţă şi jumătate)
-esenţă de vanilie
-un vârf de cuţit de sare
-puţin praf de copt
-zahăr pudră

PREPARERE:

 Într-un castron încăpător puneţi unutu, care trebuie să fie la temperatura camerei, deoarece este moale, deci mai uşor de "modelat". Peste unt adăugaţi ness-ul şi amestecaţi bine, cu o lingură din lemn. După ce s-au încorporat bine cele două ingredinete şi au dispărut cocoloaşele de unt cu ness, adăugaţi zahărul şi amestecaţi bine.
În momentul în care s-au amestecat bine toate ingredientele, adăugaţi esenţa de vanilie, scorţişoara, praful de copt şi făina.
Trebuie să amestecaţi foarte bine compoziţia, deoarece nu dorim să se formeze cocoloaşe de făină în aluat, deoarece în momentul în care fursecul se coace, cocoloşul rămâne întreg, în interiorul acestuia, iar în momentul în care muşcăm din fursec, ne va "exploda" în faţă un mini-vulcan de făină.
Deci, chiar dacă vi se pare mult sau vă doare mâna, amestecaţi bine. Dar atenţie, nu exageraţi!!! Amestecaţi doar atât cât este necesar să scăpaţi de cocoloaşele nedorite de făină.
După toate acestea, nu vă mai rămâne de făcut decât să adăugaţi bucăţelele de ciocolată şi să mai amestecaţi puţin, căt să fiţi siguri că fiecare fursec va avea macar o bucăţică de ciocolată.
Şi ca un mic sfat, dacă nu găsiţi bucâţele de ciocolată la magazin, nu va impacientaţi, cumpăraţi două ciocolate simple, cu lapte, si mărunţiţi-le singurei, acasă, cu un cuţit.
Vă mai trebuie doar o linguriţă, o farfurioară şi zahărul pudră.
Cu linguriţa luaţi din compoziţie, atât cât vă doriţi să faceţi fursecul ideal. Pentru unul care are dimensiunile celor prezentate de mine, eu am folosit o linguriţă plină cu vârf din aluat. Modelaţi în mâini aluatul, ca pe o mingiuţă, apoi îl aşezaţi peste zahărul pudră (care deja se află pus în farfurioară) şi apăsaţi uşor fursecul, cât să devină uşor plat şi să se acopere doar pe o parte cu zahăr pudră şi îl aşezaţi frumos în tava de cuptor.
NU UITAŢI CĂ trebuie să încălziţi cuptorul înainte de a da fursecurile la copt!!!
"Turtiţele" se ţin 15 minute la cuptor, iar la jumătatea timpului de coacere, se întorc, pentru a se "rumeni" unifor.
P.S. nu este obligatoriu să folosiţi zahărul pudră, însă le dă un aspect plăcut şi sunt mai crocante, formează o crustă delicioasă la suprafată, acolo unde a fost zahărul.

Şi da, ştiu, pare o reţetă foarte complicată, dar nu este! Mi-a luat mai mult să o scriu decât să o prepar şi oricum, merită "efortul". Nu doar că bucătăria o să vă miroasă ca o cafenea de lux, dar o să vă înnebuniţi şi vecinii cu mirosul lor delicios!!!
Iar avantajul numărul doi, pot fi şi congelate şi când ştiţi că vă vine cineva în vizită, le scoateţi repede şi le folosiţi ca prăjiturele pentru cafea sau ceai. De fapt reţeta e asemănătoare cu a mini-prăjiturelelor pe care le primiţi în ceainării.
Şi desigur, puteţi să le luaţi cu voi, în geantă, ca pachet la şcoală, serviciu, facultate... Sunt făcute în casă şi oricum sunt mai bune decât toţi biscuiţii frumos ambalaţi şi drăguţ coloraţi, plini de E-uri pe care îi cumpăraţi din magazine!!!

Eu pot doar să vă urez poftă-bună şi încredere în voi, să încercaţi reţeta asta simplă şi uşoară!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu