marți, 5 aprilie 2016

Ciuperci la ceaun, în sos de unt

Rețeta de azi nu are nevoie de introducere. Este atât de gustoasă, că te lasă fără cuvinte. Așa că, lăsăm imaginile să vorbească de la sine!


Ingrediente:

- 500 g ciuperci champinion
- 2 fire ceapă verde
- 2 cătei de usturoi
- sare și piper după gust
- 1 ardei chilly uscat
- 1 pahar de vin alb
- 60 g unt
- oregano și cimbru după gust
- 30 g șunculiță afumată pentru gust
- 1 pahar apă
- 30 g cus-cus
- pătrunjel proaspăt pentru asezonat

Preparare:

Ciupercile se spală, se curăță și se taie în patru. Folosim și piciorușul, pe care îl tăiem tot în patru. Într-un tuci punem untul la topit îmrepună cu sarea, oregano, ardeiul, șunculița, usturoiul, ceapa și cimbrul. Când untul s-a topit, mai lăsm puțin la călit condimentele, apoi adăugăm ciupercile. Punem peste vinul și apa, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă până ce ciupercile încep să se înmoaie și să scadă.

Luăm capacul, adăugăm apa și cus-cusul și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când, până ce se gătește cus-cusul.

Se servește cald, cu carniță sau ce vă mai place vouă și o salată generoasă!




Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu