duminică, 27 martie 2016

Trigoane cu umplutură de mere

Pentru un sfârșit de weekend dulce, care să vă pregătească pentru ziua aia rea și odioasă de luni, vă recomand un desert ușor, aromat, pe care îl puteți strecura mâine în geantă cu scopul de a vă însenina orele petrecute la muncă.



Ingrediente:

- 1 pachet aluat de foietaaj
- 4 mere ioanatan
- 3 linguri rase zahăr tos
- 1 lingură zahăr brun
- scorțișoară după gust
- 50 g unt

Preparare:

Se dau merele pe răzătoare cu tot cu coajă, se adaugă peste ele zahărul și scorțișoară și se călesc pentru câteva minute (5-10) în unt.

Separat se pregătește foietajul, pe care îl veți întinde puțin cu un sucitor, apoi îl veți tăia cu un cuțit în pătrățele.

Cu o linguriță luați din umplutura de măr răcită și puneți aproximativ o linguriță cu vârf în mijlocul fiecărui pătrățel. Pliați în două pătrățelul în așa fel în cât să se formeze un triunghi.

Așezați trigoanele pe o tavă tapetată cu foaie de copt, înțepați fiecare trigon cu o furculiță (aprox. 3 înțepături pentru fiecare trigon) apoi dați la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 12-15 minute.




Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu