duminică, 8 noiembrie 2015

Fursecuri vanilate

Am pentru voi o reţetă de fursecuri parfumate, cu multaaaaa multaaaaa vanilie, ce merg de minune cu aceasta ciocolată caldă. Se fac repede, sunt foarte gustoase şi nu aveţi cum să nu le iubiţi!





Ingrediente:

- 150 g unt
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- seminţele de la o păstaie de vanilie
- esenţă de vanilie
- 400 g făină
- 5 g praf de copt
- stafide în ciocolată pentru ornat

Preparare:

Lăsaţi untul la temperatura camerei cu câteva ore înainte să vă apucaţi de fursecuri. Untul moale, se freacă cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte. Se adaugă esenţa de vanilie, seminţele de vanilie şi ouăle, pe rând, amestecând după fiecare ou în parte.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi frământăm până obţinem un aluat vârstos. Facem o mingiuţă din aluat, o învelin în folie alimentară şi o dăm la congelator pentru aproximativ 45 de minute.

Între timp preîncălzim cuptorul, tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi pregătim formele de tăiat fursecuri. Scoatem aluatul din frigider, îl întindem cu sucitorul, la o grosime de aprox. 1 cm, apoi tăiem fursecurile (eu le-am făcut rotunde). Le aşezăm în tavă şi punem desupra câte o stafidă în ciocolată.
Le dăm la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 de minute. Din cantităţile de mai sus au ieşit 2 tăvi de aragaz pline.

Se servesc reci, simple sau umplute cu unt de arahide, de alune, nutella sau gem. Merg de minune cu ceai, cafea sau lapte (mai ales pentru cei mici).

Să aveţi poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu