Ingrediente blat:
- 450 g biscuiți simplii
- 150 g unt
Ingrediente umplutură:
- 500 g brânză dulce de vacă
- 250 g mascarpone
- 100 g frișcă
- 100 g zahăr brun
- 1 pliculeț zahăr cu vanilie burbon
- 150 g ciocolată mărunțită
- 18 g gelatină
- 100 ml apă rece
- 100 ml apă caldă
Ingrediente topping:
- 300 g fructe de pădure congelate
- 100 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 12 g gelatină
Opțional:
- 2 kiwi pentru decor
Preparare:
Se sfărâmă biscuiți cu mâna sau la robotu de bucătărie și se amestecă cu untul topit. Baza unei forme de tort cu inel se tapetează cu blatul de biscuiți, preseându-se foarte bine.
Brânza de vaci se amestecă cu zahărul, mascarponele și frișca bătută. Se adaugă și ciocolata și se amestecă bine cu mixerul, pentru a se obține o cremă fină.
Gelatina se prepară cu apa, conform instrucțiunilor de pe plic și se adaugă peste crema de brânză. Crema se toarnă peste blatul de biscuite și se dă la frigider.
Fructele de pădure, împreună cu zahărul, se pun într-o crăticioară și se dau la foc, până devin ca un sos. După ce devin dense, de consistența unui sos, de iau de pe foc și se lasă să se răcească.
Gelatina se prepară conform instrucțiunilor și se adaugă peste fructele călduțe, dar NU fierbinți.
Toppingul astfel obținut se adaugă peste crema de brânză. Totul se dă la frigider.
Prăjitura este bună de servit a doua zi, când se încheagă totul bine, datorită gelatinei!
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu