De ceva timp nu mai apuc să pozez nici una din prăjituricile preparate... atât de repede dispar din farfurie!
Dar astăzi, în sfârșit, am reușit să prind un chec pufos și aromat, așa că, vă prezint cu mare drag "nuciosul"!
Ingrediente:
- 8 ouă
- 7-8 linguri de făină
- 1 lingură pudră de roșcove
- 5 g praf de copt
- 60 g nucă măcinată
- 8 linguri de zahăr
- un praf de sare
- esență de rom/vanilie, etc. (după gust)
- 2 linguri ulei
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul și se tapetează tăvile de copt. Se separa gălbenușurile de albușuri. Peste albușuri se adaugă un praf de sare.
Gălbenușurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr și uleiul, iar când zahărul se topește se adaugă nucile.
Albușurile se bat spumă cu restul cantitâții de zahăr și esența de rom.
Cele două compoziții se amestecă, adăugând făina și praful de copt. Este important să amestecăm ușor, de sus în jos pentru a încorpora cele două "creme".
Se iau 10 linguri cu aluat și se amestecă cu pudra de roșcove.
În tăvile de copt se pune din aluatul alb, alternând cu straturi de aluat cu roșcove.
Tăvile se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până ce trec testul scobitorii!
Poftă bună să aveți!
Eu tocmai ce am savurat 3 bucățele, cu muuuuuuuuuuuult lapte cald! Un festin!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu