De-a lungul timpului am tot postat diferite rețete de ciuperci umplute, însă aceasta este de departe una dintre preferatele mele!
Secretul constă în alegerea unor ciupercuțe nici prea mici, nici prea mari, căci acestea sunt mai aromate, mai suculente...
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1 morcov mediu
- 1 ardei gras roșu pitic
- 1 ardei gras galben pitic
- unt
- sare și piper după gust
- 1 lingură ulei
- 40 g buric sau alt cașcaval
Preparare:
Se aprinde cuptorul. Leguleme se spală și se curăță. Piciorușele de la ciuperci se păstrează.
O tavă de cuptor se tapetează și se așează în ea pălărioarele ciupercilor.
Separat se toacă mărunt piciorușele și ardeii. Morcovul și cașcavalul se dau pe răzătoare.
Într-un bol se pun legumele tocate și ingredientele rase, se adaugă sare, piper și ulei și se amestecă.
În fiecare pălărioară se pune unt cam cât un bob de mazăre, apoi se umple cu amestecul de legume.
Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.
Se servesc cu salată verde sau orez sălbatic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu