luni, 12 ianuarie 2015

Chec cu pudră de roșcove și capucino

Prima prăjiturică pe anul 2015 este nimeni altul decât.... checul nostru cel de toate zilele! Un chec pufos, parfumat și cât se poate de gustos!





Ingrediente:

- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri praf de capucino
- 2 linguri pudră de roșcove
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri smântână grasă
- 20 g fulgi de ciocolată
- esență de rom
- un praf de sare
- 3 g praf de copt
- fulgi de migdale pentru decor

Preparare:

O tavă de cozonac se tapetează cu hârtie de copt și aprindem aragazul.
Gălgenușurile se separă de albușuri. Peste albușuri se pune un praf de sare. Gălbenușurile se freacă cu 2 linguri de zahăr, uleiul și smântâna. Se adaugă fulgii de ciocolată, pudra de roșcove si capucino.
Albușurile se bat spuma, cu restul de zahăr și esența de rom. Peste gălbenușuri se va adăuga treptat făina amestecată cu praful de copt și spuma de albușuri, amestecându-se cu mișcări circulare.
Amestecul astfel obținut se va turna în forma de copt, se vor presăra fulgi de migdale deasupra și dăm la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute ori până trece testul scobitorii.




Puteți să îl preparați și pentru cei mici, dar în acest caz, nu mai adăugați pudra de capucino. Este un chec tare gustos, pufos și aromat. Poate fi servit cu lapte, cafea, ceai... indiferent cum alegeți să îl savurați, nu uitați să o faceți alături de persoane dragi sufletului vostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu