O tartă uşoară, dulce-acrişoară, ce poate fi preparata atat vara, cat si iarna, daca aveti la dispozitie cateva fructe congelate (puteti folosi si fructe confiate, insa tarta este mult mai buna cu fructe proaspete ori congelate).
Ingrediente:
-
300 g
cireşe fără sâmburi
-
100 g
agrişe verzi
-
4 ouă
-
50 g
unt topit şi lăsat la temperatura camerei
-
130 g
făină
-
200
ml lapte
-
50 ml
caimac
-
80 g
zahăr
-
o
linguriţă rasă praf de copt
-
seminţele
de la o jumătate de păstaie de vanilie
-
un
praf de sare
Preparare:
Ungem o tavă de copt cu unt şi
făină, la baza acestei punem o hârtie de copt şi aşezăm fructele.
Într-un bol încăpător se pun ouăle
împreună cu zaharul, vanilia, sarea şi amestecăm.Se adugă făina cu praful de
copt şi puţin câte puţin se adăugă laptele şi caimacul împreună cu untul la
temperature camerei. Totul se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste
fructe şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce tarta
trece testul scobitorii.
Se poate
servi cu cireşe proaspete, frişcă sau îngheţată!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu