miercuri, 3 decembrie 2014

Tartă cu cireşe şi agrişe


O tartă uşoară, dulce-acrişoară, ce poate fi preparata atat vara, cat si iarna, daca aveti la dispozitie cateva fructe congelate (puteti folosi si fructe confiate, insa tarta este mult mai buna cu fructe proaspete ori congelate).




            Ingrediente:

-          300 g cireşe fără sâmburi
-          100 g agrişe verzi
-          4 ouă
-          50 g unt topit şi lăsat la temperatura camerei
-          130 g făină
-          200 ml lapte
-          50 ml caimac
-          80 g zahăr
-          o linguriţă rasă praf de copt
-          seminţele de la o jumătate de păstaie de vanilie
-          un praf de sare


            Preparare:

           
            Ungem o tavă de copt cu unt şi făină, la baza acestei punem o hârtie de copt şi aşezăm fructele.
            Într-un bol încăpător se pun ouăle împreună cu zaharul, vanilia, sarea şi amestecăm.Se adugă făina cu praful de copt şi puţin câte puţin se adăugă laptele şi caimacul împreună cu untul la temperature camerei. Totul se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste fructe şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce tarta trece testul scobitorii.
            Se poate servi cu cireşe proaspete, frişcă sau îngheţată!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu