miercuri, 22 ianuarie 2014

Biscuiţi cu ovăz şi banane

Cum rătăceam astăzi pe facebook, am dat peste o reţetă tare interesantă de fursecuri din ovăz şi banane. Era pe un blog culinar, nu mai ştiu care, am căutat pe facebook, nu am  mai găsit, dar dacă e să dau iar de reţeta originală o sa vin cu un up-date şi o sa postez link-ul reţetei iniţiale.
Ce m-a cucerit pe mine la ea era rapiditatea cu care în maxim 30 de minute ai o tavă plină cu fursecuri. Şi cum întâmplarea făcea că tocmai cumpărasem câteva banane şi aveam jumătate de pungă cu fulgi de ovăz prin cămară, am zis să încerc şi eu reţeta!
Şi asta a ieşit....


Aveţi nevoie de:

- 2 banane coapte, mari
- 100 g fulgi de ovăz
- o lingură miere de albine
- un pumnişor de stafide, merişoare, goji sau prune, caise, smochine tăiate bucăţele (ce aveţi prin casă sau ce vă place mai mult)
- nuci tăiate bucăţele mici
- 2 picături esenţă de rom, vanilie sau migdale (TOTAL OPŢIONAL)

Preparare:

Într-un bol puneţi bananele decojite şi fulgii de ovăz. Pasaţi bananele cu o furculiţă şi amestecţi-le cu fulgii. Adăugaţi mierea, fructele şi nucile şi amestecaţi bine, la final adăugând şi esenţa. Într-o tavă în care aţi pus deja hârtie de copt faceţi mici bulgăraţi de ovăz (folosiţi o linguriţă ca măsurătoare). Ar trebui să vă iasă între 15-20 de bucăţele, în funcţie de cât de mari faceţi biscuiţeii.
Daţi la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Lăsaţi-le să se răcească pe o farfurie, nu în tavă şi savuraţi cele mai uşor de făcut fursecuri din istorie!


În ceea ce priveşte consistenţa acestor biscuiţei, trebuie să ştiţi că sunt destul de moi, poate uşor gumoşi, ca nişte jeleuri!
Ceea ce, în opinia mea, îi face PERFECŢI pentru cei mici!!!!! Plus că, terminând lucru atât de uşor cu ei, aveţi timp de joacă pentru cel mic, îi faceţi şi o bucurie oferindu-i ceva dulce şi cel mai frumos, îl puteţi implica în prepararea acestora!


Per-ansamblu, mă bucur nespus că am găsit reţeta!!!!!!!!!! Sper să o preparaţi şi voi... e banal de... SIMPLĂ! Şi minunat de gustoasă!
Spor la gătit!

UP-DATE!!!!!!!!!!!! Vă promiteam că o sa revin când găsesc blogul de unde am preluat reţeta! L-am găsit, se numeşte Edith's Kitchen, iar reţeta o puteţi găsi aici.

4 comentarii: