vineri, 2 august 2013

Limonada siropoasă

Am tot prezentat fel şi fel de sucuri, limonade şi alte minunăţii, dar cum în acest caz milioanele de combinaţii de băuturi răcoritoare par a nu se sfârşi, nu pot să nu mă abţin să nu împart cu voi ce alte arome am mai născocit.
De această dată avem o limonadă tare chic, parcă perfectă în zilele astea toride de august deja! Lămâie de toate felurile, portocale, mentă, zmeură.... o adevărată nebunie! Ca să nu mai zic de siropelul ce poate fi adăugat, siropel ce facilitează naşterea acestei limonade siropoase...


Aveţi nevoie de:

- 3 lămâi mari şi zemoase
- 4 lime mititele şi drăgălaşe
- 2 portocale parfumate
- câteva frunzuliţe de mentă
- câteva bobiţe de zmeură (sau afine, coacăze sau mure)
- miere de albine după gust
- apă
- sirop de zmeură

Preparare:

Citricele se storc şi se pun într-un cofer. Se adaugă şi câteva feliuţe de lămâie, lime sau portocale, miere de albine, apa şi menta. Se amestecă bine şi se dă la rece! După preferinţă, se poate adăuga în pahare, în momentul servirii, sirop de zmeură (găsiţi reţeta pentru sirop dacă daţi click pe el).
Şi totul e gata, se poate servi, dacă vreţi cu nişte cuburi mari de gheaţă, în formă de inimioară! Ce poate fi mai drăguţ, mai dulce şi mai răcoritor în acelaşi timp!


Un gust incredibil, un parfum deosebit şi cea mai bună, sănătoasă şi simplă metodă de a ne răcori vara asta! Ca să nu mai vorbim că limonada asta se prepară în doi timpi şi trei mişcări şi că nu este neaparată nevoie de siropul de zmeură!


Aşa că, s-aveţi spor.... la băut (bun şi sănătos)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu